Couples villitsee Augustassa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Couples villitsee Augustassa

Historianhavinaa ilmassa. Yleisön tuki kannattelee lauantaina jokaista Fred Couplesin lyöntiä Augustassa. © Getty Images

Yleisö sai Augustassa perjantaina aamupäivällä sitä mitä se eniten halusi. Nostalgiaa oli ilmassa kun FredCouples teki päivän parhaaksi jääneen tuloksen 67. Mies jaksaa hämmästyttää ja antaa merkkejä siitä, että Jack Nicklauksen (46 v 3kk) ennätys Mastersin vanhimpana voittajana on rikottavissa. Joko Couplesin tai jonkun muun tekemänä.

Marraskuussa 53-vuotta täyttävä Couples oli viimevuotisessa kisassa 15:s, kahden päivän jälkeen vielä seitsemäntenä. Viittä vuotta aiemmin, 46-vuotiaana hän taisteli tosissaan voitosta Phil Mickelsonin kanssa. Heikko puttaaminen vei päätöspäivänä mahdollisuudet, sijoitus oli lopulta kolmas. 44-vuoden iässä Couples oli kuudes.

”Päivän kierrostulokseni viisi alle on todella hyvä. Olen lähes shokissa siitä tavasta jolla pelasin. Masters on ollut suosikkikisani ensimmäisestä osallistumiskerrastani alkaen (1983) . Tunnen itseni aina nuoreksi pelatessani Augustassa”, Couples tunnusti rakkauttaan kisaa ja sen tunnelmaa kohtaan.

Yleisö oli jo perjantaina haltioissaan Couplesin noustua kierroksensa kuluessa kohden kärkeä. Ekstaasi koettiin 18:n viheriön ympärillä. Kun Couples upotti metrisen par-puttinsa, huutomyrsky oli toisen päivän pelien osalta lähes ennätyksellinen koko kisan historia huomioiden. Selvää on, että lauantaina Couplesin lähtiessä pelaamaan Jason Dufnerin kanssa, hänen jokainen kelpo suorituksensa noteerataan tavallista suuremmin suosionosoituksin.

Couples on pelannut Mastersissa 28 kertaa ja karsiutunut vain kahdesti (2008,2009). Top-ten sijoituksia on kymmenen, toistaiseksi ainoan ykköstilansa hän saavutti 1992. Selkävammojensa takia Couples on pelannut viimeisinä vuosina harvakseltaan. Pari viikkoa sitten hän voitti Champions Tourin kilpailun ja oli sitä edeltävällä viikolla kahdeksas. Viimeviikolla kotikaupungissaan Houstonissa pelatussa PGA Tourin kilpailussa Couplesin sijoitus oli 47:s.

Hän pelaa siis neljännen perättäisen kisan ilman taukoa, vastaavia putkia on viimevuosilta vähän. Mediatilaisuuden viimeinen kysymys perjantaina kuului, uskooko Fred Couples pystyvänsä voittamaan Mastersin?

”Kyllä”, vastasi streetkengissään ilman hanskaa ja huolenhäivää viikonloppuna kenttää kiertävä yleisönsuosikki.

McIlroy, Mickelson ja Garcia nousussa

Perjantain

Perjantain jälkeen Rory McIlroyn tilanne on selkeästi avauspäivää parempi. Lauantaina hän saa kirittäjäksen Sergio Garcian &copy Getty Images

Perjantain muita kunnostautujia olivat Rory McIlroy (69), Sergio Garcia (68) sekä Phil MIckelson (68). McIlroy ja Mickelson paransivat rutkasti torstain heikkoja tilastojaan väylä-ja viheriöosumien osalta. Mickelsonin nousu avauspäivän kymmenennen triplan jälkeen on hatunnoston arvoista. 26 viimeistä reikää hän on pelannut kuusi alle.

Garcia on puhkonut Augustan väylät kahdella kierroksella mallikelpoisesti (24/28). Toistaiseksi viimeinen Mastersin top-ten sijoitus espanjalaisella on vuodelta 2004. Kulunut sanonta pätee taas. Sergio Garcia pysyy kärkipäässä mikäli puttipeli ei nouse kompastuskiveksi.

Avauspäivän jälkeen johtanut Lee Westwood hukkasi etsikkoaikansa.Vaikka väylät olivat avauksissa hieman kateissa, 14 kertaa viheriöihin osunut Westy ei saanut puttejaan sisään. Viimeisen reiän kolme puttia lyhyeltä matkalta nosti tuloksen lukuun 73, eroa kärkeen ei kuitenkaan ole lyöntiä enempää. Viikonloppuna Westwoodin lähipelivireestä otetaan totisesti mittaa. Valitettavan usein hän on tällä saralla kompastellut . Kenttäpelin pitää olla kahtena viimeisenä päivänä teräksistä, jotta uran ensimmäinen major olisi saavutettavissa.

Tiger poissa tolaltaan

Supersuosikeista Tiger Woods (+3) ja Luke Donald (+4) ovat lähes mahdottoman haasteen edessä. Woods aloitti hienosti tehdn kolmelle ensimmäiselle kaksi birdietä. Kenttäpeli alkoi kuitenkin yskiä, Woodsille jäi hankalia 2-4 metirin par-putteja joita hän ei onnistunut siivoamaan kerralla.

Kierroksen edetessä lähestymislyöntien taso oli korkeintaan välttävä, Woods löi surkeita ”blokkeja” oikealle, lisäksi 13:lla riskiä ottaen toisen lyöntinsaä viheriön edessä olevaan vesiesteeseen.

Heikot

Heikot lähestymiset johtivat vaikeisiin par-putteihin, joita Tiger ei perjantaina onnistunut upottamaan. Ilman suuren luokan ihmettä Woods pelaa jo 13:n perättäisen majorin ilman voittoa &copy Getty Images

Viheriöosumia kertyi vain seitsemän, bogeja loppukierroksella viisi. Yhteistulos +3 jättää edelle 39 pelaajaa, Couplesiin ja Dufneriin on matkaa kahdeksan lyöntiä. Vain harva jaksaa uskoa alavireisen Tigerin pystyvän kääntämään pelin vielä voitokseen.

”Tämä kisa ei ole osaltani ohi. Tiedän mitä vian korjaaminen ( blokkaamiset) vaatii, en vain kyennyt perjantaina tekemään sitä kentällä. Lauantaina minun pitää kyetä puolittamaan ero kärkeen”, Woods laski.

Se vaatisi tyystin toisenlaista otetta kuin kahtena ensimmäisenä päivänä on nähty.Väyläosumissa Woods 14/28 on jaetulla viimeisellä sijalla. Hän ei ole koskaan urallaan kyennyt voittamaan majoria jollei ole johtanut ennen päätöspäivää.

Luke Donaldin tilanne on vielä vaikeampi. Avauspäivän tulokseen 75 pelanneen englantilaisen selkäranka taisi nitkahtaa pahemman kerran hänen kuitattua kentän toiselta par-viitoselta (8.) tuplan lähipelisekoilun vuoksi. Alle sadasta metristä maailman parhaaksi arvostettu Donald löi ensimmäisen wedgen pitkäksi, vaatimattoman chipin lyhyeksi ja puttasi päälle kolme kertaa. Tuloskortiin merkattiin seiska.

Donaldin historia majoreissa ei ole kaksinen. Masters on hänelle ollut paras kolmen top-ten sijoituksen myötä. Nyt edes tämän saavuttaminen on kovin kaukana, Rory McIlroylla on oivat mahdollisuudet ilman voittoakin nousta viikonlopun jälkeen maailmanlistan kärkeen.

Mielenkiintoisia pareja

Viikonlopun kierroksille selvisi peräti 63 pelaajaa 95:sta aloittaneesta. Couples saa parikseen PGA Championshipin voitón vasta uusinnassa menettäneen Jason Dufnerin. Heidän edellään kulkee tavallistakin mielenkiintoisempia parivaljakoita.

Phil

Phil Mickelson on yhdessä Jim Mackayn kanssa noussut hurjaa vauhtia ensimmäisen kierroksen takeltelujen jälkeen &copy Getty Images

Tigeria kirittää viimevuotinen ykkönen Charl Schwartzel, McIlroyta Garcia. Sähköä on aina ilmassa kun Phil Mickelson ja Vijay Singh osuvat samaan aikaan tiiauspaikalle. British Openin vuoden 2010 kärkipari Louis Oosthuizen ja Lee Westwood pelaavat kärkiparin edellä.

Poimintoja lauantain pareista:

16.25 Angel Cabrera-Trevor Immelman

16.55. Keegan Bradley-Luke Donald

17.45. Charl Schwartzel-Tiger Woods

19.15 Justin Rose-Francesco Molinari

20.25 Henrik Stenson-Nick Watney

20.45 Vijay Singh-Phil Mickelson

21.05 Matt Kuchar-Miguel Angel Jimenez

21.15 Bubba Watson-Paul Lawrie

21.25 Sergio Garcia-Rory McIlroy

21.35 Lee Westwood- Louis Oosthuizen

21.45 Fred Couples- Jason Dufner

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje