Colsaertsilla iso vaihde silmässä - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Colsaertsilla iso vaihde silmässä

Entinen lapsitähti on kasvanut viimeiset 3,5 vuotta hurjaa tahtia golfarina. Onko Nicolas Colsaerts syksylllä mahdollisesti Ryder Cup-joukkueessa? © Getty Images

Entinen

Volvo Golf Champiios kilpailu Etelä-Afrikassa sai yleisöön menevän startin Nicolas Colsaertsin pistettyä ison vaihteen päälle. Fancourtin upealla kentällä hän pelasi 11 viimeistä reikää yhdeksän alle ottaen selkeän johdon kentällä jonka par on 73. Pelaajia on mukana 35, näistä seitsemän seuraavaa pelaisivat tuloksiin 68-69. Etelä-Afrikan superpelurit Ernie Els (71) Retief Goosen (74) ja Charl Schwartzel (75) ovat jo vaarallisen kaukana kärjestä.

”Tämä suoritus oli luultavasti urani paras, kenttä on todellakin varsin vaativa ja monipuolinen testi”, Colsaerts iloitsi.

29-vuotias hujoppi on aiemminkin osoittanut kapasiteettiian, otteiden epätasaisuus on estänyt häntä nousemasta ykkösketjuun. Hän sai ET:n karsinnoista kortin Tourille jo 18-vuotiaana syksyllä 2000.Ensimmäiset vuodet olivat kuitenkin melkoista opiskelua, ensimmäisten seitsemän vuoden aikana belgialainen oli rahalistalla vain kerran sadan joukossa.

Challenge Tour opetti

Colsaerts haki vauhtia CT:lta, sielläkin vuosi 2008 oli menestykseltään vaatimaton, odotuksiin nähden katastrofi. Hän lähti vuoteen 2009 ilman täyttä pelioikeutta CT:lle.

Tahti oli nyt aivan toinen, Colsaerts voitti kahdesti,oli kahdesti toinen ja luikahti vaivatta takaisin ET:lle Suomalaiset muistavat Colsaertsin Linna Golfissa pelatun CT-kisan ykkösenä josta käytännässä alkoi hänen nousunsa tähtiä kohden.

Seuraavana vuonna sijaluku pääkiertueen rahalistalla oli hienosti 67:s, ja todellisen hekuman Colsaerts sai päälle vuonna 2011, (20:s), hän voitti Kiinan mestaruuden ja oli Espanjassa reikäpeimestaruudessa neljäs. Näissä molemmissa nimisponsorina oli Volvo, kuten nyt meneillään olevassa mestareitten taistossa.

”Tulos 64 on uskomaton, mutta niin on Colsaerts. Sanoisin, että hän on potentiaaliltaan niin kova kuin joku vaan voi olla”, siunaili Colsaertsia entinen Ryder Cup-kapteeni Colin Montgomerie.

Ennen viikonlopun kisaa Colsaerts on maailmanlistalla 76:s. Voitto nostaisi hänet jo lähelle 50:n rajaa ja selkeästi 64:n joukkoon, joka on tärkeä luku helmikuussa pidettäviä Arizonan reikäpelimestaruuksia silmälläpitäen. Perjantaina hahmottuu pitkälti se, onko Nicolas Colsaerts tekemässä kilpailusta yhden miehen showta, vai rauhoittuuko tahti kisajännityksen noustessa?

Toista sijaa jakaa hyvin mielenkiintoinen kolmikko. 21-vuotias Tom Lewis joka voitti syksyllä isoksi kisaksi luonnehdittavan Portuques Mastersin, edellisviikolla Etelä-Arikassa ykköseksi yltänyt Branden Grace, sekä niinikään isäntämaan ”nousukas” Thomas Aiken.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje