[6][5]

[6][5]

Chenille avausvoitto LET:llä

Connie Chen vei Espanjan avointen voiton Carlota Cigandan nenän edestä. Kuva: LET

Etelä-Afrikan Connie Chen(-12) käänsi sunnuntaina pelin edukseen Espanjan avoimessa mestaruusturnauksessa. Kiinalaistaustainen pelaaja löi finaalikierroksella tuloksen 69 nousten kisan ykköseksi kahden lyönnin erolla Carlota Cigandaan. Voitto oli 21-vuotiaalle Chenille ensimmäinen naisten Euroopan kiertueella.

”Oli hermostunut ykköstiillä, mutta sain pelin toimimaan. Sisääntulon eagle nosti tunnelmat entistä paremmiksi”, sanoi Chen, jonka paras sijoitus LET:llä ennen Teneriffan kisaa oli seitsemäs tila Tsekistä tältä kaudelta.

Chen ja hänen caddienaan toimiva isänsä saapuivat kisakentälle viikkoa ennen turnausta. Harjoittelun päähuomio oli puttipelissä ja parivaljakon uudenlaisessa asenteessa. ”Isäni haluaa läheisenä ihmisenä minulle niin kovasti menestystä. Tarvitsisimme joissakin asioissa hieman etäisyyttä. Nyt hän antoi minun pelata täysin omaa peliäni.”

Chen on naisten Euroopan kiertueella jo 12. ensikertalaisvoittaja tällä kaudella.

Cigandan kakkostilan myötä espanjalaiset ovat yhä ilman voittoa kotimaansa avoimessa mestaruusturnauksessa. ”Harmittaa, sillä halusin tätä voittoa niin paljon”, Ciganda sanoi. ”Jollei voita, niin kakkostila on toiseksi paras. Saan tästä hyviä juttuja mukaani seuraaviin turnauksiin”, hän käänsi asiat positiivisiksi.

USA:n Beth Allen (-9) oli kolmas ja Englannin Charley Hull (-8) neljäs. Finaalikierroksella epäonnistunut Tanskan Nicole Broch Larsen oli parhaana pohjoismaalaisena 12:s.

Ainoa jatkoon päässyt suomalainen, Noora Tamminen, oli 53:s. Hänen lopputuloksensa oli 296 eli kahdeksan lyöntiä yli parin.