[10][12]

[10][12]

Charley Hull avasi voittotilinsä LET:llä

Charley Hull ja ET:n kisan voittanut Alejandro Canizares pääsivät yhteispotrettiin. Kuva: © Getty Images

Hieman yli metrin pituinen birdieputti ensimmäisellä jatkoreiällä sinetöi Charley Hullille (-15) uran ensimmäisen ykköstilan naisten Euroopan kiertueella. Lalla Meryem Cupin voitto oli nuorelle englantilaiselle ennenaikainen syntymäpäivälahja, sillä hän täyttää viikon kuluttua 18 vuotta.

Hull teki miesten tavoin Agadirissä pelatun kisan päätöskierroksella vahvan nousun. Hän nousi turnausta 54 reiän jälkeen johtaneen Gwladys Noceran kanssa tasoihin lyötyään sunnuntaina upean 62 lyönnin kierroksen.

Yhden eaglen ja seitsemän birdietä taituroinut Hull näytti jo menettäneen mahdollisuutensa missattuaan 18. reiällä kolmemetrisen birdieputin. Takana tullut Nocera antoi kuitenkin siimaa otettuaan viheriön takaosasta bogiin johtaneet kolme puttia.

Voiton kannalta käänteentekevin hetki koettiin jatkoreiän lähestymislyönnissä, jonka Hull iski näyttävästi lipun tuntumaan. Myös Nocera pääsi sihtailemaan birdietä, mutta vajaa viisimetrinen putti epäonnistui.

”Käteni tärisivät uusinnan birdieputissa samalla tavalla kuin Solheim Cupissa Paulaa (Creamer) ja Lexiä (Thompson) vastaan. Silloinkin voittoputti oli samanpituinen. Taidan olla hyvä puttaamaan paineen alla”, Hull sanoi.

Voitto sinetöi Hullin huikean vuoden. Hän sijoittui samalla kentällä vuosi sitten toiseksi, jonka jälkeen hän sijoittui neljässä kisassa putkeen kakkoseksi! Kauden tulokkaaksi vuonna 2013 LET:llä valittu Hull nousi syksyllä myös kaikkien aikojen nuorimmaksi pelaajaksi Euroopan ja USA:n välisessä haasteottelussa.

”Olen todella onnellinen. Rakastan Marokkoa”, iloinen voittaja jatkoi.

Sophie Giguel-Bettan (-11) oli Agadirissä kolmas. Kisan voittoa puolustanut Ariya Jutanugarn (-5) aloitti turnauksen hienosti, mutta hiipui viikonlopun kierroksilla sijalle 12.

Noora Tamminen (+3) pelasi sunnuntaina tuloksen 73, ja oli parhaana suomalaisena 47:s. Saman tuloksen päätöspäivänä lyönyt Ursula Wikström(52:s) hävisi Tammiselle lyönnillä. ElinaNummenpään (+11) sijoitus 66:s.