[13][26]
Kilpagolf

Chalmers taisteli ykköseksi Kultarannikolla

Adam Scott (oik.) joutui tunnustamaan Greg Chalmersin paremmuuden pitkäksi venyneessä uusinnassa. Kuva: Getty Images

Seitsemännen uusintareiän par takasi Greg Chalmersille voiton sunnuntaina päättyneessä Australian PGA:n mestaruusturnauksessa. Kisan loppuhuipennus ratkaistiin tasatulokseen 277 (-11) päätyneiden Chalmersin, Adam Scottin ja Wade Ormsbyn kesken.

Chalmers oli ennen päätöskierrosta seitsemän lyöntiä kärjestä, mutta koko kisan paras kierrostulos, 64, nosti hänet mukaan voittokamppailuun. Scott ja Ormsby jäivät neljännellä kierroksella tulokseen 71.

Uusintaan lähteneestä kolmikosta ensimmäisenä (kolmannella jatkoreiällä) putosi Ormsby. Kisan suurin ennakkosuosikki Scott saa tuijottaa tavallista pidempään peiliin, sillä hän tuhri mahdollisuutensa kolmeen puttiin seitsemännellä play off –reiällä. Helmikuussa ensimmäistä kertaa isäksi tuleva Scott puttasi uusinnassa neljää birdietä, mutta epäonnistui jokaisella yrittämällään.

Kisan paras ei-australialainen oli USA:n Scott Stallings (-8) viidennellä tilallaan.

Voitto oli Chalmersille toinen kotimaansa PGA:n mestaruuskisassa. Ensimmäinen tuli kolme vuotta sitten, niin ikään kolmen pelaajan uusinnassa.

Maailmanlistan kolmoselle Adam Scottille loppuvuoden visiitti kotoiseen Australiaan oli urheilullisesti lievä pettymys. Hän voitti vuosi sitten ns. Triple Crowniin kuuluvista kisoista Australian PGA:n ja Mastersin. Tällä kertaa hän sai tyytyä kahteen kakkostilaan ja yhteen viidenteen sijaan.