14.–17.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][1]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Challenge Tourin kisassa melkoinen porkkana − voittaja pääsee Memphisin WGC-turnaukseen

Oliver Lindell toivoo tämän viikon CT-kilpailussa ehjempää kokonaisuutta. Kuva: Antero Lindell

Alkuvuoden viimeisessä haastajakiertueen kilpailussa on harvinaisen tasokas osallistujaluettelo.

Challenge Tourin kolmesta ”Etelä-Afrikan Swingin” kilpailusta viimeinen, Dimension Data Pro-Am, käynnistyy torstaina maan etelärannikolla sijaitsevassa Fancourtin golfkeskuksessa. Suomalaisista tähän myös Sunshine Tourin ohjelmaan kuuluvaan turnaukseen osallistuvat Roope Kakko, Oliver Lindell ja Lauri Ruuska.

Kauden 2020 avannut minikiertue ei ole ollut suomalaisittain menestyksekäs. Oliver Lindell selvitti karsintarajan tammi-helmikuun vaihteessa käydyssä Limpopo Championshipissä, mutta viime viikolla Kapkaupungissa käydyn turnauksen jatkokierroksilla ei suomalaisväriä nähty.

Lindell aloitti edellisen kilpailun tahmeasti, mutta sai toisella kierroksella kunnolla juonen päästä kiinni. Tuloksessa 68 oli jatkopaikan kannalta kuitenkin kaksi lyöntiä liikaa.

”On ollut hyvää tekemistä kaksi viikkoa. Molempiin kilpailuihin on vain tullut yksi heikko kierros, mikä on pilannut mahdollisuudet hyvään kisaan, joten lähtökohdat tämän viikon kilpailuun ovat taas todella hyvät”, Lindell kertoi.

Virvik Golfin pelaaja on ollut tyytyväinen kahden edellisen ja tämän viikon turnauksen kenttiin.

”Puitteet ovat kyllä ihan huippua. Kaikki kentät ovat olleet siistejä ja hyväkuntoisia.”

Suomalaisista Roope Kakko pelasi Kapkaupungissa vuoden ensimmäisen CT-kilpailunsa, missä yksi lyönti erotti hänet jatkopaikasta.  Kautensa espoolainen korkkasi tammikuussa Abu Dhabin ET-kilpailussa, missä kohtalona niin ikään oli karsiutuminen.

Lindellin tavoin kahteen aiempaan alkuvuoden CT-kisaan osallistunut Lauri Ruuska on jäänyt cut-rajasta selvemmin. Hän pelaa Etelä-Afrikan turnauksissa villien korttien turvin. Kim Koivu karsiutui ensimmäisessä kilpailussa, eikä pystynyt osallistumaan sairastumisen vuoksi viime viikon RAM Cape Town Openiin.

Tämän viikon kilpailussa voittajalle on tarjolla melkoinen porkkana, sillä kisan ykkönen lunastaa paikan heinäkuussa Memphisissä pelattavaan WGC-sarjan turnaukseen, FedEx St. Jude Invitationaliin.

Menestystä tavoittelevien pelaajien nimilista on Challenge Tourin kilpailussa poikkeuksellisen kova, sillä mukana ovat muun muassa Ernie Els, Christiaan Bezuidenhout, George Coetzee, Brandon Stone, Dean Burmester ja Richard Sterne.

Turnaukseen osallistuu kahden aiemman kisan tapaan reilut 200 pelaajaa. Kilpailussa kierretään kolmena ensimmäisenä päivänä golfkeskuksen Montagu-, Outenquia- ja The Links -kenttiä, joista jatkoon päässeet pelaavat ensin mainitulla toistamiseen sunnuntaina.

Challenge Tourin koitokset jatkuvat toukokuun alkupuolella Prahassa, joten haastajakiertueen pelaajille on tulossa kolmen kuukauden kilpailutauko.

”Seuraava varma kisa on Tsekissä, kun kausi jatkuu toukokuulla. Tätä väliä en ole kerinnyt vielä suunnittelemaan. Pelataan tämä kilpailu nyt ja katsotaan sitten sen jälkeen”, Lindell pohdiskeli.

Dimension Data Pro-Amissa on jaossa 400 000 dollarin eli noin 366 500 euron rahapotti. Palkintoarvoltaan kauden kolmanneksi suurimman kilpailun voittaja kuittaa vajaat 50 000 euroa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje