23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][40]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Challenge Tourin kausi torstaina vauhtiin – avauskilpailussa mukana neljä suomalaista

Tekeekö kokenut Antti Ahokas tänä vuonna läpimurron golfin haastajakiertueella? Kuva: Getty Images

Haastajakiertueella operoidaan tällä kaudella vuosituhannen niukimmalla turnauskalenterilla.

Challenge Tour käynnistyy toden teolla torstaina, kun ohjelmassa on Samsun Golf Clubilla pelattava Turkish Airlines Challenge -kilpailu. Suomalaisia palkintoarvoltaan 200 000 euron turnaukseen osallistuvat Antti Ahokas, Roope Kakko, Oliver Lindell ja Sami Välimäki.

Tällä kaudella yhdelläkään suomalaisella ei ole vahvaa kategoriaa Challenge Tourille, mutta Ahokkaalle (89:s/2018), Kakolle (106:s/2018) ja Lindellille (120:s/2018) on joka tapauksessa luvassa kohtalainen määrä paikkoja vuoden 2019 turnauksiin.

Turkish Airlines Challengeen kolmikon pääsy kategorialla 15 olisi ollut epävarmaa, joten Suomen Golfliitto joutui turvautumaan heidän osaltaan hallitsemiinsa villeihin kortteihin. Välimäki puolestaan sai villin korttinsa tämän viikon kisaan oman manageritoimiston kautta.

Kauden 2019 kalenteri käsittää 23 virallista kilpailua, mikä jakaa vuoden 2000 kanssa vuosituhannen pienintä turnausmäärää CT:llä. Kisoja on tämän vuoden ohjemassa yksi enemmän, mutta LET:n, Staysure Tourin ja Challenge Tourin yhteiskilpailua Jordan Mixed Openia ei lasketa kauden virallisten turnausten joukkoon.

Suurimmat kilpailumäärät haastajakiertueella on peräisin vuosilta 2005–2008, jolloin ohjelmassa oli toistuvasti vähintään 30 kilpailun kausia. Viime vuonna Challenge Tourilla pelattiin 28 turnausta.

Challenge Tour on uskollinen kotimantereelleen, sillä ainoastaan kauden neljä viimeistä kilpailua pelataan Euroopan ulkopuolella. Näistä kolme jälkimmäistä ovat jaossa olevilla palkintosummilla mitattuna kisakalenterin rahakkaimmat tapahtumat.

Pohjoismaissa pelattavista turnauksista ovat – Swedish Challengen pudottua ohjelmasta – jäljellä Vierumäen ja Tanskan Silkeborgin kilpailut. Vierumäki Finnish Challengen palkintopotti nousee tänä vuonna 200 000 euroon, mikä on myös kauden kisojen yleisin kokonaispalkintosumma.

Suomalaisilla kilpagolfin ystävillä riitti viime kaudella jännitettävää, kun sekä Kim Koivu että Kalle Samooja yltyivät haastajakiertueella loistaviin otteisiin. Koivu siirtyi lopulta kolmen voittonsa ansiosta elokuussa suoraan European Tourille ja yhden ykköstilan saavuttanut Samoojakin hoiteli tyylillä ”sarjanousun” vahvan ranking-menestyksensä (4:s) siivittämänä.

Vuodentakaisessa, Gloria Golf Clubilla Belekissä käydyssä Turkish Airlines Challenge -kilpailussa paras suomalainen oli Koivu 17. sijallaan. Lindell ja Ahokas karsiutuivat.

Kauden päätteeksi 15 eniten haastajakiertueen ranking-pisteitä kerännyttä pelaajaa saa kortin European Tourille. Sijoille 16–45 päätyneet pääsevät suoraan ET:n karsintojen finaalivaiheeseen.

Lue seuraavaksi: Näin jaetaan Vierumäki Finnish Challenge -kilpailun villit kortit

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje