[13][26]

[13][26]
Challenge Tour

Tapio Pulkkanen taistelee voitosta Kiinassa

"Hattu-Tapion" upea kierrossarja sai jatkoa Hainan Openin kolmannella kierroksella. 13-vuotias kiinalainen teki perjantaina Challenge Tourin historiaa.

Tapio Pulkkanen on matkalla kohti isoa menestystä Kiinan Hainanissa meneillään olevassa Challenge Tourin kilpailussa. Hän pelasi turnauksen kolmannella kierroksella tuloksen 67, ja nousi hienosti toiselle sijalle.

Kokonaistilanteessa -15 oleva Pulkkanen esitti lauantaina virheetöntä golfia. Hän teki kierroksellaan viisi birdieä, eikä korttiin merkitty paria heikompaa reikätulosta. Päivän paras vaihe osui ulosmenon jälkipuolelle (6–8) , jossa 27-vuotias pelaaja iski kolmen birdien suoran.

”Hyvä päivä oli tänään. Pelasin helpot reiät hyvin tehden paljon birkkuja. Tuulisella takaysillä en saanut birdiejä uppoamaan vähän kauemmalta matkalta”, Pulkkanen sanoi.

Kymen Golfin pelaaja saa finaalikierroksella seuraa kärjessä, kaksi lyöntiä edellä olevasta Etelä-Afrikan Erik Van Rooyenista sekä kolmanneksi kiivenneestä Skotlannin Grant Forrestista.

”Huomenna on tiukkaa keliä luvassa, ja valmiina ollaan.”

Hainaniin on luvattu sunnuntaiksi kovaa tuulta ja vettä voi sataa jopa 100 millimetriä. Säällä saattaakin olla isoja vaikutuksia päätöskierrroksen läpiviemiseen.

Kisan toinen suomalainen Oliver Lindell pelasi lauantaina toistaiseksi kovimman tuloksensa Hainan Openissa. 69 lyönnin kierros käsitti yhden eaglen (chippi 30 metristä sisään) lisäksi kaksi birdieä ja yhden bogin.

”Pelaaminen oli tänään kokonaisuutena parasta tällä reissulla. Muutama pitkä putti jäi hiuksenhienosti kentälle, muuten lähipeli oli jälleen hyvää. Tiiltä lähdötkin olivat parempia kuin aiemmin”, kertoi Lindellin caddiena toimiva Harri Marjala.

Lindell jakaa kilpailussa 54 reiän jälkeen 24. sijaa.

Li Linqiangista tuli perjantaina Challenge Tourin kaikkien aikojen nuorin karsintarajan selvittänyt pelaaja. 13-vuotias kiinalainen eteni tuloksin 69–75 niukasti jatkokierroksille.

Parin viikon kuluttua 14 vuotta täyttävä Linqiang oli vaikeuksissa kolmannen kierroksen ensimmäisellä kenttäpuoliskolla pelattuaan kahdeksannen reiän triplabogin siivittämänä etuysin tulokseen 42. Sisääntulo sujui mainiosti, ja hän sai parsittua vielä kohtuullisen 75 lyönnin kierroksen.

Linqiang (+3) on ennen neljättä kierrosta jatkoon päässeistä viimeisellä eli 71. sijalla.

Euroopan kiertueen historian nuorin jatkokierroksille päässyt pelaaja on Kiinan Guan Tianglang. Hän oli 14-vuotias sijoituttuaan vuoden 2013 Masters Tournamentissa 58:nneksi.