[10][12]
Challenge Tour

Tapio Pulkkanen johtoon Czech Challenge -turnauksessa

Loistovireessä oleva Pulkkanen ei ole tehnyt 36 reiän jaksossa yhtään bogia.

Hienosti kautensa Euroopan haastajakiertueella aloittanut Tapio Pulkkanen pelaa jälleen erinomaista turnausta. Tsekin kisassa avauspäivän jälkeen kolmantena ollut ”Hattu-Tapsa” laittoi toisella kierroksella isompaa vaihdetta silmään ja iski tulostaululle häikäisevät lukemat 65 lyöntiä.

Kokonaistilanteessa -12 oleva Pulkkanen jakaa Czech Challenge -turnauksen paalupaikkaa yhdessä USA:n Julian Surin kanssa

Pulkkasen tekemisiä on kahden päivän ajan heijastanut virheettömyys. Torstaina viisi birdieä tehnyt Tommi Nousiaisen suojatti lisäsi birdiesaaliinsa jo 12:een, eikä bogisarakkeessa ole edelleenkään yhtään merkintää.

”Hyvä tunnelma. Peli kulki aika lailla eiliseen malliin, muutaman putin sain enemmän sisään varsinkin takalenkillä. Keli oli lähes tyyni lopussa, joten oli aika nautinto pelata”, Pulkkanen sanoi.

Hän ylisti avauspäivänä rautapeliään ja samaan suuntaan menivät kiitokset myös perjantaina.

”Raudat olivat edelleen huippuja. Pelistrategia on aika selkeä ja olo luottavainen.”

Kiertueen rankingissa neljäntenä olevalla Pulkkasella ja listakakkosella Surilla on yhden lyönnin johto kolmantena olevaan Espanjan Scott Fernandeziin.

Pulkkanen on kisan puolivälissä ainoa top 10:een mahtuva pohjoismaalainen. Christofer Blomstrand ja ensimmäisen kierroksen jälkeen paalulla ollut toinen ruotsalainen, Oscar Lengden, jakavat 12. sijaa tilanteessa seitsemän alle.

Tsekin turnauksen muut suomalaiset Linus Väisänen ja Oliver Lindell (par) paransivat selvästi otteitaan toisella kierroksella. Tuloksella 70 oli kuitenkin kolme lyöntiä liikaa viikonlopun kierroksia ajatellen. Kaksikon lopulliseksi sijoitukseksi jäi T89.

”Kyllä meillä etuysin jälkeen oli vahva usko jatkoon menosta, mutta takalenkillä ei saatu birdiepaikoista palloa kuppiin”, sanoi Lindellin caddie Tuomas Pollari.

”Nyt katse tulevaisuuteen, pari treenipäivää täällä. Maanantaina kohden Sveitsiä ja uuteen kisaan”, pelaaja itse totesi.