[11][17]
Challenge Tour

Tapio Pulkkanen 14:s Ranskan Challenge Tour -kilpailussa

Kentän sisääntulo osoittautui Pulkkaselle molemmilla jatkokierroksilla hieman hankalaksi.

Tapio Pulkkanen (-1) ei ollut Aa Saint-Omer Golf Clubilla pelatun haastajakiertueen kilpailun finaalikierroksella parhaimmillaan. Tulos 73 pudotti hänen sijoitustaan kolmella pykälällä ja Kymen Golfin pelaaja päätyi lopulta 14:nneksi.

Pulkkanen pelasi kentän ulosmenon kaksi birdieä ja yhden bogin tehneenä yhden alle. Sisääntulossa oli lauantain tapaan vaikeampaa; ainoat parista poikenneet reikätulokset olivat 12:n tuplabogi ja 18. reiän bogi.

Ilman viimeiselle lipsahtanutta bogia Pulkkanen olisi kiilannut kymmenen joukkoon.

”Tiukka kilpailu oli. Viimeiselle päivälle oli säästetty haastavia lippuja ja niiden kanssa riitti hommaa. Ihan hyvä kilpailu muutamia virheitä lukuun ottamatta. Puttipeli ei viimeisenä päivänä ollut kolmannen päivän tasolla”, Pulkkanen sanoi.

Pulkkasen kanssa 14. sijaa Hauts de France Golf Openissa jakoivat muun muassa Nordic Liigan rankingin viimevuotinen tanskalaisvoittaja Mark Flindt Haastrup sekä itävaltalainen huippulupaus Matthias Schwab.

Myös Roope Kakko pelasi sunnuntaina Pulkkasen tavoin koko kisan huonoimman kierroksensa. 74 lyönnin esitys käsitti kolme birdieä ja kuusi bogia. Kakko (+4) oli tulosluettelossa 46:s.

”En saanut parastani irti. Challenge Tour on tulosten perusteella minun kiertueeni tällä hetkellä, mutta pään sisällä käyn asiasta isoa taistoa.
Mieli ei ole täysillä mukana, siinä on iso rasti koluttavana”, Kakko myönsi tilanteensa.

Euroopan kiertueen kisoihin kesä-heinäkuussa hänellä ei ole kategoriallaan sisäänpääsyä.

”Challenge Touriin osalta puntaroin kisaohjelmaa, seuraavan viikon taisto jää kuitenkin väliin”, hän jatkoi.

Lumbres’n turnauksen voitti isäntämaan Julien Guerrier (-7). Kakkostilan jakaneet Portugalin Ricardo Santos, Skotlannin JackDoherty ja Italian Lorenzo Gagli hävisivät ranskalaiselle yhdellä lyönnillä.

Pulkkanen jatkaa kiertueen Race to Oman -rankinglistalla kolmantena 59 228 pisteellään. Ranskan kisan sivuuttaneet USA:n Julian Suri ja Englannin Aaron Rai muodostavat listan kärkikaksikon. Jälkimmäinen ylsi karsintojen kautta U.S. Openiin, mutta ei selvittänyt major-turnauksen cut-rajaa.

Challenge Tour jatkuu tulevalla viikon torstaina käynnistyvällä Made in Denmark Challenge -turnauksella. Suomalaisista Tanskan kisaan ovat osallistumassa Oliver Lindell, Jaakko Mäkitalo, Patrick Roos, Lauri Ruuska ja Linus Väisänen. Pulkkanen jättää ensi viikon turnauksen väliin.

”Huomenna huilataan ja tiistai-torstai-akselilla treenataan, sen jälkeen lepään pari päivää mökillä. Skotlannissa jatkuu”, Pulkkanen valaisi lähiaikojen suunnitelmiaan.