[12][20]
Challenge Tour

Suomalaiset kuuden pelaajan voimin Sardinian Challenge Tour -kilpailuun

Kokeneemman kaartin Roope Kakolta ja Jaakko Mäkitalolta odotetaan vähitellen ryhtiliikettä.

Haastajakiertueen tiivistahtiset viikot jatkuvat Is Molas Resortissa torstaina käynnistyvällä Italian Challenge Open -turnauksella, joka on yksi kesän rahakkaimmista kisoista CT:llä.

Suomalaisista tähän palkintoarvoltaan 300 000 euron kilpailuun osallistuvat Roope Kakko, Oliver Lindell, Jaakko Mäkitalo, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja sekä villillä kortilla mukaan päässyt Linus Väisänen.

Täkäläisittäin katseet kääntyvät ennen kaikkea Tapio Pulkkaseen, joka on viihtynyt alkukaudesta lähtien Race to Oman -listan kärkisijoilla. Rankingissa neljäntenä oleva Pulkkanen on koonnut tänä vuonna kolme top 6 – ja kaikkiaan viisi top 20 -sijoitusta. Viime viikolla Prahassa pelatussa kisassa hän oli 16:s.

Oliver Lindell oli Prahan turnauksessa kaksi ensimmäistä kierrosta mukavasti kärjen tuntumassa, mutta paras ote kirposi jatkokierroksilla. Porvoolainen putosi lopputuloksissa 41:nneksi, muut suomalaiset jäivät cut-rajan väärälle puolelle.

Uransa parhaan CT-sijoituksen (neljäs) kesäkuun ensimmäisellä puoliskolla saavuttanut Kalle Samooja palaa viikon tauon jälkeen tositoimiin. Hän ylsi kiertueen edellisessä, Skotlannissa pelatussa kilpailussa jatkoon, mutta jäi vaisun kolmannen kierroksen vuoksi kauas (64:s) hyvistä sijoituksista.

Samooja on tänä vuonna väläytellyt potentiaaliaan muutamaan otteeseen, ja hänellä on edelleen kaikki mahdollisuudet läpimurtokauteen.

Kokeneen osaston Roope Kakolta (RTO 79:s) ja Jaakko Mäkitalolta (RTO 126:s) odotetaan pikaista ryhtiliikettä. Kakon kauden paras saavutus on Itävallan turnauksen 20:s tila, muita top 20 -sijoituksia ei häneltä löydy. Mäkitalo on puolestaan selvittänyt karsinnan vain kahdessa turnauksessa.

”Lyöminen tuntuu oikeastaan pirun hyvältä. Tavoite on saada kasaan neljän ehjän kierroksen kokonaisuus aikaan”, Kakko sanoi.

Viidestä Challenge Tourin ohjelmaan kuuluvasta kisasta hänellä on kasassa vajaat 9 000
euroa. Kauden päätteeksi 15 parasta saa kortin Euroopan kiertueelle. Viimeisen kortissa kiinni olevan pelaajan ansiot ovat tällä hetkellä yli kolminkertaiset Kakkoon verrattuna.

”Pelaan CT:llä elokuussa ainakin Vierumäen sekä Norjan kilpailut. Loppukauden pelipaikat tarkentuvat myöhemmin.”

Erityisen iloinen Kakko on hänelle avautuvasta mahdollisuudesta osallistua heinäkuun lopulla Saksassa pelattavaan ET:n Porsche Openiin, jonka kokonaispotti on kaksi miljoonaa euroa.

”Tämä Italian kilpailu antaa minulle osviittaa siitä, mitä pelin osa-alueita vielä pitäisi petrata Saksaa varten.”

Linus Väisänen pelaa Italiassa kauden viidennen turnauksensa haastajakiertueella. Kaikki kisat ovat päättyneet kuitenkin sipoolaisen osalta karsiutumiseen. Jatkoonpääsy oli Väisäsen edellisessä CT-kisassa lähellä, sillä eteneminen Aviemoren turnauksen kahdelle jälkimmäiselle kierrokselle jäi vain lyönnin päähän.

Italian Challenge Openin viimevuotinen voittaja Johan Edfors ei ole puolustamassa titteliään, sillä ruotsalainen pelaa tätä nykyä Euroopan kiertueella ja osallistuu tällä viikolla Scottish Openiin.