[11][17]
Challenge Tour

Samoojan ja Mäkitalon kausi päätökseen Challenge Tourilla

Jaakko Mäkitalon pirteä esitys Arabiemiraateissa ei riittänyt vahvaan korttiin ensi kauden haastajakiertueelle. Kalle Samooja oli varmistanut pelioikeutensa jo aiemmin.

Jaakko Mäkitalo ja Kalle Samooja onnistuivat varsin mukavasti Arabiemiraateissa lauantaina päättyneessä Ras Al Khaimah, 2016 Golf Challenge -turnauksessa. Kaksikosta Mäkitalo (-11) oli lyönnin verran parempi sijoittuen 19:nneksi.

Mäkitalon kuittaamat 3354 euron tienestit eivät kuitenkaan riittäneet nostamaan häntä kiertueen rankingissa niiden 70:n joukkoon, jotka saivat kattavan kortin kiertueelle ensi kaudeksi.

Eroa sijalle 70 päätyneeseen Joel Girrbachiin jäi 6338 euroa. Ohittaakseen sveitsiläisen rankingissa, Mäkitalon olisi pitänyt venyä viikonvaihteen kisassa top 5:een.

Saamallaan katergorialla ”Mäkkärin” turnausmäärä Challenge Tourilla on jäämässä niukaksi, mutta hyvä menestys ensi vuoden kisoissa avaa luonnollisesti lisää pelimahdollisuuksia.

Arabiemiraateissa 24. sijoittunut Samooja oli rankingissa 69:s, ja hän oli sinetöinyt ”paikkansa auringossa” jo ennen tämän viikon turnausta.

Kisan voitti rankingin kärjessä oleva Jordan L. Smith (-20). Ykköstila oli englantilaiselle jo toinen tällä kaudella. Smith jätti taakseen kovan nipun kokemusta ja kaltaisiaan nuoria tulevaisuuden tähtiä.

Kierros kierrokselta otteitaan parantanut José-Filipe Lima jäi lyönnin päähän britistä. Ruotsin Johan Edfors (-17) oli kolmas. Hänen maanmiehensä Marcus Kinhult sekä Espanjan Pedro Oriol jakoivat neljännen sijan.

Challenge Tourilla on jäljellä enää ensi viikolla Omanissa pelattava kauden finaaliturnaus. Tähän 400 000 euron turnauksen otetaan vain rankingin 45 parasta, joten kisassa ei suomalaisia nähdä.

Omanin turnauksen päätteeksi rankingin 15 ensimmäistä saavat kortin Euroopan kiertueelle ensi kaudelle. Sijoille 16–45 päätyneet saavat suoran osallistumisoikeuden 12. marraskuuta alkavaan ET:n karsintafinaaliin.