[11][15]

[11][15]
Challenge Tour

Samoojan ja Koivun tie pystyyn Espanjan Challenge Tour -kilpailussa

Villillä kortilla mukaan päässyt Peter Erofejeff jatkaa viikonlopun kierroksille.

Kalle Samoojan (+1) ja Kim Koivun (+2) urakka Izki Golfin kentällä meneillään olevassa Challenge de España -kilpailussa päättyi kahteen kierrokseen. Hyvin kautensa aloittaneen kaksikon 36 reiän tuloksissa oli jatkopaikan kannalta 1–2 lyöntiä liikaa.

Samoojan kohtaloksi koitui yksi umpisurkea reikä molemmilla kierroksilla. Hän jakoi torstaina 16. reiän jälkeen kakkossijaa, kunnes teki toiseksi viimeisellä triplabogin. Perjantaina hän oli kierrostaan kahden ensimmäisen kolmanneksen jälkeen yhden alle, mutta sortui 13:lla (par 4) reikätulokseen kahdeksan.

”Tuuli ei auttanut lähestymislyönnissä niin reilusti kuin tänään muuten, ja jäi lyhyeksi. Sama vika vielä dropin jälkeen, eli kaksi palloa jorpakkoon”, 70. sijan jakanut Samooja harmitteli.

Jossitella voi tietty, mutta pari reikää maksoi tämän kisan ja lähes kärkisijan.

Viimeisen reiän birdie antoi vielä pientä toivoa jatkopaikasta, mutta tuloksesta 74 olisi pitänyt nipistää yksi lyönti pois.

”Peli oli kyllä hyvää, ja paikkoja oli tarpeeksi, että sieltä oltaisiin noustu. Jossitella voi tietty, mutta pari reikää maksoi tämän kisan ja lähes kärkisijan.”

”Olen kyllä ihan luottavainen peliini, ja nyt on katseet käännetty ensi viikon Sisilian kisaan”, hän sanoi.

Lauri Ruuskan peli Espanjassa kaatui jo avauspäivän kierroksen sisääntulon epäonnistumisiin. Kuva: Getty Images

Koivu teki kauden aiemmista kilpailuista poiketen epätavallisen paljon bogeja torstain ja perjantain kierroksella, yhteensä yhdeksän kappaletta. Kun birdiejä kertyi vastapainoksi vain kuusi, ei helsinkiläisen ruuti riittänyt tällä kertaa tämän pidemmälle.

Tuloksen 71 lyönyt Koivu jakoi Urturin kilpailussa 89. sijaa.

”Vikalla piti tehdä birdie ja ei onnistunut tällä kertaa. Pienestä kiinni, ei ollut (jatkopaikka) kaukana”, hän sanoi.

Suurimmat ongelmat olivat viheriöillä ja kentän pitkillä rei’illä.

”Griinit tuottivat koko viikon lukuvaikeuksia ja par-viitoset menivät yli parin, joten vaikea oli kamppailla muiden sällien kanssa. Peli oli silti hyvää etenkin toisella kierroksella. Nyt toivotaan, että Patu (Peter Erofejeff) vetää kovaa viikonloppuna.”

Porukan ”pelastajaksi” nousi kauden ensimmäistä kilpailuaan haastajakiertueella pelaava Peter Erofejeff (+1/T55). Hän teki 75 lyönnin kierroksensa alkuun kolmen bogin suoran, mutta iski kentän viimeisellä par-kolmosella (17.) tuiki tärkeän birdien. Jatkopaikka irtosi lopulta yhden lyönnin turvin.

Erofejeffin tavoin villillä kortilla kisassa pelanneen Lauri Ruuskan (+17) viikko oli mollivoittoinen. Hänen taakseen jäi kaksi kierrosta loppuun kahlanneista vain yksi pelaaja.

Challenge de España -turnauksen johdossa on Ranskan Julien Brun (-9). Pohjoismaalaisista top 10:een mahtuvat ruotsalaiset Oscar Lengden (-6), Niklas Lemke ja Joel Sjöholm (-4).