18.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][34]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour

Samoojalla valttikortit kädessään – tällainen sijoitus riittänee ET-korttiin

Kalle Samooja taistelee Kazakstanin kilpailussa viikonloppuna paikasta kärkipään kahinoihin. Myös Oliver Lindell on etenemässä vaivatta jatkokierroksille.

Kalle Samoojalla (-7) on mahdollisuus sinetöidä Challenge Tourin rahakkaassa Kazakhstan Openissa ”sarjanousu” Euroopan kiertueelle. Hän pelasi kilpailun toisena päivänä tuloksen 70, ja on sijalla T13 kierroksen ollessa edelleen kesken.

Mikäli Samooja pysyy kilpailun loppuun saakka 15 parhaan joukossa, tulee hän ansaitsemaan palkintorahaa vähintään reilut 7000 euroa. Se nostaisi turkulaisen kausiansiot noin 95 000 euroon, kun viime vuonna rankingsijoituksensa perusteella viimeisenä kortin ET:lle saanut Skotlannin Bradley Neil kokosi kauden mittaan 93 168 euron tienestit.

Kazakstanin turnauksen jälkeen haastajakiertueella pelataan vielä viisi kilpailua, joten Samoojan tilanne näyttää enemmän kuin hyvältä.

Hän teki perjantain kierroksella neljä birdieä ja kaksi bogia. Samooja on iskenyt kymmenestä birdiestään seitsemän Zhailjau Golf Resortin kentän rei’illä 1–9. Kaikki paria heikommat reikätulokset, kolme bogia, ovat tulleet toisella kenttäpuoliskolla.

Virheet minimiin viikonloppuna, niin saadaan avaimet voittoon asti.

Samooja kertoi joutuneensa taistelemaan toisella kierroksella -2-tuloksensa eteen.

”Tänään meni vähän tsemppaamiseksi eiliseen verrattuna. Eilen tulos tuli todella helposti ja tänään jouduin rutistamaan muutaman hyvän parin. Kaikkia ei sentään saanut seivattua (pelastettua).”

Oliver Lindell hankki Kazakstanissa itselleen tuikitärkeän jatkopaikan. Kuvassa myös valmentaja Juha Juvonen. Kuva: Antero Lindell

Suunnitelma korkeille sijoille nousemiseksi oli selvä.

”Otetaan hyvät treenit tähän iltapäivään ja isketään huomenna kärjen tuntumaan. Virheet minimiin viikonloppuna, niin saadaan avaimet voittoon asti.”

Oliver Lindell (-4) nousi mainion toisen kierroksen ansiosta helposti cut-rajan yläpuolelle. Parhaillaan sijaa 33 jakava nuorukainen löi tuloksen 67, ja on kaksi lyöntiä viimeisissä jatkopaikoissa kiinni olevien pelaajien edellä.

”Hyvä toinen kierros paineen alla. Hieno tunne selvittää cut-raja kauden tähän asti toiseksi suurimmassa kilpailussa. Innolla odottelen isoa viikonloppua”, Lindell sanoi Facebook-tilillään.

Toisen kierroksen alkurei’illä matkaa taittava Antti Ahokas on jäämässä viikonlopun pelien ulkopuolelle. Hän on tässä vaiheessa kokonaistilanteessa +6.

Englantilaisilla on kisassa kolmoisjohto. Max Orrin ja Ben Stow (-13) ovat kaksi lyöntiä viime viikolla Lutonissa voittaneen Tom Lewisin edellä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje