[11][17]
Challenge Tour

Samoojalla huono päivä Nairobissa – Lindell nyt paras suomalainen

Kaksi päivää Kenya Openissa kakkosena olleesta Kalle Samoojasta oli lauantaina veto pois. Oliver Lindellin mielestä Muthaiga Golf Clubin kenttä on päätöspäivänä vaikeimmillaan.

Challenge Tourin ohjelmaan kuuluvan Kenya Openin kolmas kierros ei aiheuttanut suomalaisittain suuria ilonkiljahduksia. Kisan johtopallossa lauantaina pelannut Kalle Samooja sortui tulokseen 78, mikä pudotti hänet kakkossijalta top 30:n ulkopuolelle.

Samoojalta ei sanan varsinaisessa merkityksessä toiminut päivän kierroksella mikään. Kahden birdien ohella hänen tuloskorttiinsa kirjattiin seitsemän bogia ja yksi tupla. Molemmat kenttäpuoliskot vaativat 39 lyöntiä, ja kierros oli numeraalisesti koko pelaajajoukon huonoin.

Turkulainen jakaa 54 reiän jälkeen 31. sijaa kokonaistilanteessa neljä alle. Matkaa kärkeen nousseeseen Englannin Matt Wallaceen on kahdeksan lyöntiä.

”Aika synkkähän se päivän kierros kaikin puolin oli. Kyllä tuloskortti kertoo oleellisen. Äijästä oli jotenkin veto pois, eivätkä lyönnit osuneet kohdilleen”, Samooja kertoi.

Huomiseksi kaivetaan vielä ekojen päivien vire, niin eiköhän se siitä. – Kalle Samooja

Samoojan kanssa lauantain viimeisessä ryhmässä pelannut Adrien Saddier ei niin ikään ollut parhaimmillaan. Tulos 72 piti hänet kuitenkin voittotaistelussa, sillä ranskalainen on vain lyönnin päässä Wallacesta. Saddier jakaa kakkostilaa Englannin Aaron Rain kanssa.

Ruotsin Jens Dantorp (-9) on nyt parhaana pohjoismaalaisena jaetulla viidennellä tilalla.

Perjantaina hole-in-onen tehnyt ja muutenkin hienon kierroksen pelanneen Oliver Lindellin (-5) otteissa ei ollut samanlaista lentoa kolmannella kierroksella. Tulos 70 oli silti varsin kohtuullinen, ja hän jakaa ennen finaalikierrosta 24. sijaa. Tämä oli porvoolaisen sijoitus myös kisan puolivälissä.

”Kierros alkoi nihkeästi viidellä parilla. Kuutoselle tuli virheen kautta tuplabogi: avaus karkasi rautamailalla harmillisesti metsään, josta sitten riitti ohjelmaa”, Lindell sanoi.

”Tuo kuutosväylä on ollut tässä kisassa meidän heikoin lenkki. Bogi, bogi ja tänään tuplabogi on saldomme siitä”, Lindellin caddie Tuomas Pollari harmitteli.

”Huomenna kisan viimeisenä päivänä griinit ovat vielä kovemmat, ja näin kenttä tulee olemaan vaikeimmillaan tässä kisassa”, Lindell mietti kääntäen katseensa päätöspäivään.

Dantorpin ohella top 10:ssä ei ole muita pohjoismaalaisia. Hänen maanmiehensä Mikael Lundberg ja MarcusKinhult jakavat 16. sijaa tilanteessa kuusi alle. Samoissa lukemissa on myös kilpailun paras kenialainen DismasIndiza Anyonyi.