[10][12]
Challenge Tour

Roope Kakolle ensimmäinen top 10 -sijoitus Challenge Tourilla kahteen vuoteen

Kalle Samoojan ET-kortin varmistus jäi vielä toteutumatta.

Roope Kakko (-8) nousi Ranskan Mallemortissa pelatussa haastajakiertueen kilpailussa parhaana suomalaisena jaetulle kymmenennelle tilalle. Kyseessä oli myös Kakon ensimmäinen top 10 -sijoitus Challenge Tourilla kahteen vuoteen.

Kakko päätti kilpailun tulokseen 70. Kierros sisälsi neljän birdien ohella kaksi bogia.

Espoolaiselle pari viime vuotta ovat olleet vaikeita. Hän menetti korttinsa Europan kiertueelle kauden 2017 päätteeksi, eikä onnistunut säilyttämään seuraavana vuonna kattavaa kategoriaa myöskään Challenge Tourilla.

Kakko on kuitenkin saanut tänä vuonna mukavan määrän paikkoja haastajakiertueen kilpailuihin, joissa paras sijoitus ennen viikonvaihteen turnausta oli kaksi kuukautta sitten, niin ikään Ranskassa käydyn kisan 17. tila.

Nousuyritys CT:n rankingissa 70:n joukkoon taitaa kuitenkin haihtua jäljellä olevien turnausten vähäiseen määrään. Kiertueella pelataan lokakuussa vielä neljä kilpailua, ja ainakin kolmeen viimeiseen Kakon pääsy lienee kiven takana.

Harmittaa vain tuo alku, mille ei oikein mitään mahtanut.

Kalle Samooja (-5) olisi todennäköisimmin sinetöinyt korttinsa ET:lle top 7 -sijoituksella. Hän starttasi päätöskierrokselle kuudennelta sijalta, mutta menetti nopeasti asemansa virheiden sävyttämän etuysin vuoksi.

Etuysin liian hyvät lyönnit aiheuttivat Kalle Samoojalle päänvaivaa sunnuntaina. Kuva: Getty Images

Neljä bogia ja yhden tuplan ensimmäisellä kenttäpuoliskolla tehnyt turkulainen ryhdistäytyi jatkossa tehden kolmen birdien suoran sisääntulon alussa. Tätä seurasi bogi, mutta kierros päättyi päivän neljänteen birdieen.

”Tänään oli yllättävän kova tuuli, mutta löin liian hyviä lyöntejä siihen alkuun tuulen läpi takaraffiin. Missasin vain liian monta griiniä. Chipit olivat kaukana, eivätkä putit uponneet”, tuloksen 75 lyönyt Samooja perusteli etuysin kehnoa saldoa.

”Sain hyvin väännettyä kyllä tuon lopun. Pari kolmeputtista paria mahtui vielä joukkoon, eli kyllä siellä oli paljon hyvää tänään, Harmittaa vain tuo alku, mille ei oikein mitään mahtanut.”

Sunnuntaina tuloksen 72 pelannut Oliver Lindell (par) oli 47:s.

Hopps Open de Provence -kilpailun voitti isäntämaan Romain Langasque (-15). Ranskalainen jätti Ruotsin Joel Sjöholmin ja Sveitsin Joel Girrbachin kolmen lyönnin päähän.

Samooja menetti kiertueen rankingissa yhden pykälän, ollen nyt sijalla kymmenen, 91583 pisteellään. Kakko on sijalla 110, ja Lindell löytyy sijalta 142. Kärjessä jatkaa Tanskan Joachim B. Hansen.