30.6.– 7.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][0]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour

Pulkkasen "ohjeistaman" Samoojan jäätävä meno jatkuu – johtaa Kiinassa

Uransa ensimmäistä CT-voittoa tiukasti tavoitteleva Samooja on täräyttänyt kisan puolivälissä hulppeat 15 birdieä.

Kalle Samooja ei hellittänyt tahtiaan Sanya Cityssä meneillään olevan Hainan Openin toisena pelipäivänä. Turkulainen iski perjantain aamukierroksellaan hienon tuloksen 66, ja siirtyi kilpailun johtoon kolmen lyönnin turvin ennen 18 reiän jälkeen johdossa ollutta Skotlannin Grant Forresteria.

Samooja lähti liikkeelle kahdella birdiellä, ja teki yhden lisää Sanya Luhuitou Clubin kentän viidennellä reiällä. Meno jatkui vakuuttavana, vaikka hän tekikin yhden bogeyn etuysin loppupuolella.

Upea kolmen birdien suora saatteli Samoojaa yhä hurjempaan lentoon sisääntulon alussa, ja päivän seitsemäs birdie kirjattiin 14. reiällä. Samooja teki kierroksen toisen boginsa 16:lla, mutta rahkeissa riitti puhtia vielä yhteen birdieen viimeisellä reiällä.

”Melko samanlaista peliä kuin eilenkin. Sain hyvin paikat käytettyä hyväksi ja vältyttyä pahimmilta virheiltä”, kertoi 36 reiän jälkeen kokonaistilanteessa -13 oleva Samooja.

Viime vuonna Challenge Tourin rankingin voittanut Tapio Pulkkanen välitti Samoojalle torstaina selkeän ohjeen.

”Pulkkanen laittoi eilen viestiä, että ’mene ensin Forrestin (Grant) ohi, äläkä katso taakse’. Nyt se on ohitettu, joten täytyy vain painaa hanaa. Helpommin sanottu kuin tehty.”

Kolmatta sijaa jakavat Ruotsin Niklas Lemke ja Chilen Nico Geyger ovat jääneet Samoojasta neljä lyöntiä.

Kun Challenge Touria on tämän kauden osalta Hainan Open mukaan lukien jäljellä vielä kolme kilpailua, löytyy Samooja kiertueen rankingista sijalta kymmenen. 15 parasta saa vahvan kategorian European Tourille kaudeksi 2019, joten hänen nousuaan pääkiertueelle ei estäne enää mikään, kävi Sanya Cityssä viikonvaihteessa miten tahansa.

Juttua korjattu klo 8.26 Samoojan pelaamien reikien osalta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)