Turkin CT-kisassa edetään Hattu-Tapsa Pulkkasen komennossa myös kolmannelle kierrokselle. Kuva: Getty Images
Challenge Tour |
21.4.2017

Pulkkanen jatkaa paalulla Belekissä – Ahokas ja Mäkitalo myös vahvassa myötätuulessa

Onko Turkish Airlines Challengesta muodostumassa kaikkien aikojen suomalaisturnaus haastajakiertueella?

Suomalaiset ovat rakentamassa hienoa viikonvaihdetta Belekissä meneillään olevassa Turkish Airlines Challenge -turnauksessa. Tapio Pulkkanen (-13) jatkaa avauspäivän tapaan kilpailun johdossa pelattuaan perjantaina tuloksen 69.

Menestys ei ole kisan puolivälissä Pulkkasen varassa, sillä sekä Antti Ahokas että Jaakko Mäkitalo ovat viiden lyönnin sisällä kärjestä.

Torstaina upean 62-lyönnin tuloksen pelannut Pulkkanen ei ollut toisella kierroksella aivan yhtä hurjassa liidossa. Gloria Golf Clubin kentän 10. tiiltä startannut pelaaja teki kahdeksan ensimmäisen reiän jaksossa pelkkiä pareja, kunnes sai seuraavalla avattua päivän birdietilinsä.

Hän aloitti toisen kenttäpuoliskon (1–9) bogilla, joka jäi kierroksen ainoaksi. Pulkkanen kuittasi virheensä välittömästi birdiellä, joita hän teki kierroksen loppupuolella vielä kaksi lisää.

”Tänään oli rauhallisempi päivä. Hyviä putteja alkukierroksesta, jotka eivät kuitenkaan uponneet. Vaikeat reiät selvitin kunnialla ja lopussa tuli pari tärkeää birdieä. Samoilla eväillä viikonloppuun”, Pulkkanen sanoi iltapäiväkierroksensa jälkeen.

Pulkkasella on lyönnin johto toistamiseen tuloksen 66 pelanneeseen Englannin Ryan Evansiin, joka tekee myös suomalaiselle seuraa kolmannen kierroksen johtopallossa.

ET:lläkin hyviä otteita esittäneet Portugalin Ricardo Santos ja Tanskan Mads Søgaard jakavat kolmatta sijaa tilanteessa -11.

Myös Ahokas ja Mäkitalo aiheuttivat perjantaina suuria ilonaiheita suomalaisleirissä. Molemmat löivät tuloksen 65, joka oli päivän ehdotonta eliittiä. Ahokas (-10) on 36 reiän jälkeen viidentenä, vain kolmen lyönnin päässä Pulkkasesta. 15:ntenä olevalla Mäkitalollakin (-8) on lauantaina kaikki eväät nousta terävämpään kärkitaisteluun.

Kalle Samooja (-4) oli jo hyvää vauhtia matkalla kohti jatkokierroksia, mutta toisen kierroksen tahmea jälkipuolisko jätti hänet lyönnin erolla cut-rajan väärälle puolelle. Roope Kakko (par) karsiutui selvemmin.

Kommentit

Oma kommentti