[11][15]

[11][15]
Challenge Tour

Kalle Samoojalle niukka karsiutuminen CT:llä – silti vielä mahdollisuudet rankingin voittoon

Turkulainen oli helisemässä runsaasti spinnaavien viheriöiden kanssa.

Kalle Samoojan (-2) taistelu ei aivan riittänyt jatkopaikkaan Shishan Townissa Kiinassa meneillään olevassa haastajakiertueen turnauksessa. Hän pelasi kilpailun toisella kierroksella tuloksen 70, missä oli cut-rajan selvittämistä ajatellen yksi lyönti liikaa.

Kymmenenneltä tiiltä startannut Samooja esitti perjantaina ehjää peliä tehden 12 ensimmäisen reiän jaksossa neljä birdieä. Hän oli tuossa vaiheessa hyvää vauhtia matkalla kohti viikonlopun kierroksia, kunnes kahdella viimeisellä par-viitosella lipsahtaneet bogi-tulokset muuttivat ratkaisevasti tilannetta.

”Tänään oli hyvää peliä. Liput olivat vain todella takana, ja kun griinit spinnaavat älyttömästi, oli vaikea päästä lähelle. Viitosella (kentän 14.) löin veteen ja kasilla (kentän 17.) pallo spinnasi lipulta reilusti ulos griiniltä”, Samooja kertoi.

Hän jakoi kilpailussa 64. sijan.

Foshan Openin kärki on tasainen, sillä neljä pelaajaa – Englannin Jack Singh Brar, Ranskan Victor Perez, Skotlannin Ewen Ferguson ja Englannin Callum Tarren – jakaa kilpailun paalupaikkaa kokonaistilanteessa -11.

Tanskan Mark Flindt Haastrup (-10) on parhaana pohjoismaalaisena jaetulla viidennellä tilalla.

Kun myös Road to Ras Al Khaimah -listan ykkönen, Tanskan Joachim B. Hansen karsiutui, on Samoojalla vielä pienet mahdollisuudet nousta rankingin voittoon kauden viimeisessä turnauksessa. Se edellyttää häneltä voittoa, ja sitä, ettei Hansen sijoitu Arabiemiraateissa kahden viikon kuluttua pelattavassa kisassa viiden joukkoon.

Rankingin top 45:lle tarkoitettuun kauden päätösturnaukseen on mitä ilmeisimmin osallistumassa myös Euroopan kiertueelle kolmen CT-voittonsa myötä siirtynyt Kim Koivu. Road to Ras Al Khaimah -listalla neljäntenä olevalla Koivulla on niin ikään mahdollisuutensa nousta voitolla rankingin ykköseksi riippuen Hansenin lopullisesta sijoituksesta finaalikisassa.

Juttua muutettu klo 16.55 finaalikilpailuun osallistuvien suomalaisten määrän osalta.