[10][12]
Challenge Tour

Kalle Samoojalle Belgiassa uran paras Challenge Tour -sijoitus

Suomalaisten alkukausi haastajakiertueella on sujunut kiitettävästi.

Kalle Samooja (-16) taisteli Belgiassa käydyssä KPMG Trophy -kilpailussa mainiosti neljännelle sijalle. Hän pelasi kisan päätöskierroksella tuloksen 68, ja hävisi voiton vieneelle Itävallan Martin Wiegelelle kolme lyöntiä.

Samooja pysytteli kärjen tuntumassa tehtyään 13 ensimmäisen reiän jaksossa neljä birdieä. Sisääntulon puolivälissä tulleet peräkkäiset bogit muodostivat kuitenkin ratkaisevan niitin voittotaistelun kannalta. Turkulainen ei takaiskuista lannistunut, vaan teki turnauksen päätteksi birdiet kahdelle viimeiselle reiälle.

”Pelasin yhtä hyvää golfia kuin eilen, en vain oikein saanut kaikkia hyviä paikkoja käytettyä. Tein myös pari bogia pahaan paikkaan, jolloin voitto pääsi karkaamaan käsistä. Sijoituksen kannalta sain kaksi hyvää kaksiputtista birdieä loppuun”, Samooja kertoi.

Vaikka hän lähti finaalikierrokselle voitto mielessään, ei uran parhaaseen Challenge Tour -sijoitukseen voi olla pettynyt.

”Kerrankin sai neljä pelillisesti hyvää kierrosta pelattua. Oli mukava päästä pitkästä aikaa vääntämään voitosta. Kyllähän tämä antoi luottoa tekemiseen, joten oikeaan suuntaan ollaan menossa. Voitto antoi vielä odottaa.”

Kultaranta Golf Club Naantalia edustava Samoojan ja kisassa 55:nneksi sijoittuneen Tapio Pulkkasen (-4) sunnuntai-ilta kuluu tien päällä, sillä kaksikko käänsi Belgiasta auton nokan kohti Ranskaa.

”Ensi viikolla täräytetään Saint Omerissa kovaa Tapsan (Pulkkanen) ja Roopen (Kakko) kanssa.”

Tapio Pulkkanen jatkaa Challenge Tourin rankingissa kolmannella sijalla. Kuva: Getty Images

Espanjan Pedro Oriol (-18) jäi Wiegelestä Royal Waterloo Golf Clubilla pelatussa kisassa lyönnin päähän. Nordic Liigan rankingin Oliver Lindellin nenän edestä viime vuonna voittanut Tanskan Mark Flindt Haastrup (-17) oli kolmas.

Islannin Birgir Hafthorsson, Englannin David Dixon, Ruotsin Joel Sjöholm, Englannin Steven Brown ja Skotlannin Grant Forrest jakoivat Samoojan kanssa neljännen sijan.

Pulkkanen löysi syyn odotettua vaisumpaan esitykseen rautalyönneistään.

”Par-femmat pelasin vähän liian huonosti siihen nähden, kuinka paljon niissä oli mahdollisuus iskeä. Rautalyönnit eivät kokonaisuudessaan olleet riittävän hyviä, että olisin taistellut kärkisijoista. Hyvin taistelin viimeisen kierroksen, ja uskon siitä tulevan energiaa ensi viikolle Ranskaan”, hän sanoi.

Oliver Lindell (-1) oli 68:s, Jaakko Mäkitalo ei selviytynyt viikonlopun kierroksille.

”Alussa epäonnistuin lyönneissä, mutta putti kulki hyvin ja pysyin miinuksilla. Takaysillä muutama mailavalintavirhe kostautui bogina. Eikä puteistakaan ollut avuksi takalenkillä ja näin tulos (73) putosi plussalle. Hyvä kun kisaputkeen (viisi) tulee paussi ja pääsee kotiin treenaamaan”, Lindell sanoi.

Top 10 -sijoitus oli Samoojalle kautta aikain toinen haastajakiertueella. Ensimmäinen tuli viime syksynä Kazakhstanissa, jossa hän venyi yhdeksänneksi.

Suomalaisten edesottamukset Challenge Tourilla ovat olleet kauden ensimmäisissä kilpailuissa varsin hienoja. Tapio Pulkkanen on sijoittunut jo kahdesti toiseksi ja Race to Oman -rankingin kolmosen tilastoista löytyy myös yksi kuudes tila. Oliver Lindell oli puolestaan Aurinkorannikon Match Play -turnauksessa kahdeksas.