23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour

Kalle Samoojalla loistava startti Nairobin turnauksessa

Turkulainen oli sitä mieltä, että rahkeissa riittää vieläkin parempaan. Myös Jaakko Mäkitalo pääsi kisaan mukaan, ja pelasi heti kuutosella alkavan kierrostuloksen.

Ruosteisuudesta ei ollu tietoakaan, kun Kalle Samooja pelasi torstaina Kenya Openissa ensimmäisen kilpailukierroksensa sitten viime marraskuun. Upea tulos 65 oikeuttaa 18 reiän jälkeen jaettuun kakkostilaan, ja eroa kärkeen on vain yksi lyönti.

Samooja pelasi ulosmenon kaksi alle, ja tässä tilanteessa hän oli vielä 13. reiän jälkeen. Sitten alkoi tapahtua: viiden viimeisen reiän jaksoon osui neljä birdieä, jotka siivittivät turkulaisen vauhdilla kohti kärkeä.

”Hyvä päivä kaikin puolin. Ei kuitenkaan jäänyt tunne, että maksimit sai irti eli parannettavaa löytyy loppuviikoksi. Askelmerkit tuntui kuitenkin löytyvän tiiltä griinille, niin samalla kaavalla jatketaan”, kaikkiaan kahdeksan birdieä ja kaksi bogia tehnyt Samooja totesi.

Samoojan kanssa saman tuloksen löivat Euroopan kiertueellakin voittanut Walesin Rhys Davies sekä ruotsalaiskolmikko Oscar Lengden, Oscar Stark ja Jens Dantorp. Paalulla on Etelä-Afrikan Jaco Ahlers.

Keskiviikkona vielä toisella varasijalla ollut Jaakko Mäkitalo (42:s) pääsi kuin pääsikin mukaan turnaukseen. Myös hän pelasi 69 lyönnin myötä varsin hyvä kierroksen, joka sisälsi viisi birdieä ja kolme bogia. Kierroksen ensimmäinen kolmannes oli Mäkitalolta vaikea (+2), mutta loput 12 reikää hän taisteli neljä alle.

Kisan kolmas suomalainen ja kiertueen tulokkaisiin kuuluva Oliver Lindell aloitti varsinaisen CT-uransa tuloksella 73. Kaksi bogia molemmilla kenttäpuoliskoilla tehnyt porvoolainen jäi torstaina ilman birdiejä, mutta kierros päättyi sentään näyttävään eagleen.

”Puttaaminen oli tänään se vaikein juttu, metristäkään kun ei tahtonut mennä. No, viimeinen lipsahti seitsemästä metristä ja siitä vähän helpottava eagle. Lähestymislyönnit useasti pitkäksi, vaikka speksattiin (caddie Tuomas Pollarin kanssa), ettei pitkäksi lyödä”, Lindell sanoi.

Päästäkseen mukaan viikonlopun kierroksille, Lindelliltä vaadittaneen perjantaina 66–68 lyönnin tulos.

Palkintoarvoltaan 220 000 euron Kenya Openissa on mukana 154 kilpailijaa. Jatkopaikka heltiää 36 reiän jälkeen 60 parhaalle ja samaan tulokseen päätyneille.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje