[6][5]

[6][5]
Challenge Tour

Kalle Samooja venyi kauden toiseen top 10 -sijoitukseensa Challenge Tourilla

Vain Swedish Challengen voittanut Estanislao Goya pelasi sunnuntaina paremmin kuin Samooja.

Kalle Samooja oli päivän eliittiä Katrineholmissa pelatun Challenge Tourin kilpailun päätöskierroksella. Hän pelasi tuloksen 67, ja nousi turnauksessa mainiosti jaetulle yhdeksännelle tilalle.

Turkulaisen kierros sisälsi kuusi birdieä, joista vain yksi tuli par 5 -reiällä. Päivän ainoa bogi kirjattiin sisääntulon ensimmäiselle.

Kyseessä oli 29-vuotiaan Samoojan uran kolmas ja kauden toinen top 10 -sijoitus Euroopan haastajakiertueella. Hän oli kesäkuun alkupuolella pelatussa KPMG Trophyssä neljäs, joka on hänen paras saavutuksensa Challenge Tourilla.

Samooja nousi Road to Oman -rankingissa sijalle 74. Kauden päätteksi listan 15 parasta saa kortin Euroopan kiertueelle ja sijoille 16–45 yltäneet etenevät automaattisesti ET:n karsintafinaaliin.

Kolmen kierroksen jälkeen 25:ntenä ollut Linus Väisänen ei ollut sunnuntaina parhaassa vireessä. Kisan heikoin henkilökohtainen kierros vaati 74 lyöntiä. Hänelle merkittiin päätöspäivänä kaksi birdieä, kaksi bogi ja harmillinen tuplabogi 18. reiälle.

Väisänen jakoi kisassa 39. sijaa muun muassa kolmen voiton myötä paikkansa Euroopan kiertueella varmistaneen Aaron Rain kanssa. Englantilainen osallistui Ruotsin CT-kisaan, koska hänelle ei auennut paikkaa samanaikaisesti Hampurissa pelattuun European Openiin.

Swedish Challengen voitti ainoana kilpailijana pelkästään kuutosella alkavia kierrostuloksia pelannut Argentiinan Estanislao Goya (-16). Kakkostilan jakaneet USA:n Sihwan Kim ja isäntämaan Mikael Lundberg jäivät Goyasta kolmen lyönnin päähän.

Aaron Rai on edelleen rahalistan ykkösenä, kilpailun jatkokierroksilta karsiutunut Tapio Pulkkanen säilytti neljännen sijansa. Ruotsin kisan sivuuttanut Oliver Lindell löytyy sijalta 47.

Challenge Tour jatkuu tulevalla viikolla Vierumäellä pelattavalla 180 000 euron Suomen osakilpailulla.