[13][26]
Challenge Tour

Kalle Samooja: ”Vähän läpikävelyksi se valitettavasti meni”

Samooja ei saanut vielä sinetöityä ET-korttiaan Kazakstanissa.

Hyvää vauhtia kohti ”sarjanousua” oleva Kalle Samooja (-5) saa odottaa ET-korttinsa varmistumista vielä seuraavissa kilpailuissa. Kortti olisi mitä ilmeisimmin sinetöitynyt top 15 -sijoituksella Kazakstanissa, jossa hänen oli kuitenkin tyytyminen jaettuun 57. sijaan.

Samooja teki viimeisellä, 71 lyönnin kierroksellaan neljä birdieä, joista kaksi tuli perätysten kierroksen lopussa. Bogeja hänelle kirjattiin kolme.

Viimeisetkin top 15:een kierroksen loppusuoralla mahtuvat pelaajat ovat parhaillaan tilanteessa -16, joten nousu heidän joukkoonsa olisi vaatinut Samoojalta sunnuntaina todellista haamusuoritusta.

”Vähän läpikävelyksi se valitettavasti meni. En saanut koneita kunnolla käyntiin viikonloppuna ja vaisuksi esitykseksihän tämä kaiken kaikkiaan jäi. Liikaa virheitä, ja tuli vähän turhauduttua sitten sen takia”, Samooja kertoi.

”Sorvi” käynnistyy uudelleen ensi torstaina, kun Ranskassa taistellaan jälleen tärkeistä loppukauden rankingpisteistä.

”Yöllä kohti Suomea ja tiistaina Ranskaan hakemaan askelmerkkejä uuteen viikkoon.”

Oliver Lindell jakoi Samoojan kanssa 57. sijaa. Hän aloitti 73 lyönnin finaalikierroksen mallikkaasti kahdella nopealla birdiellä, mutta sisääntulo (birdie, tuplabogi ja kaksi bogia) oli lauantain tapaan nihkeä.

Kazakhstan Openin voitti Skotlannin Liam Johnston (-24). Eroa Englannin Tom Murrayhyn kertyi kaksi lyöntiä. Pohjoismaalaisille Zhailjau Golf Resortin kentällä käyty kilpailu osoittautui hankalaksi; Tanskan Joachim B. Hansen (-15) jakoi parhaana 15. sijaa.

Samooja kuittasi kisasta 1463 rankingpistettä, ollen Road to Ras Al Khaimah -listalla nyt yhdeksäntenä. Hansen jatkaa kärjessä, ja sunnuntaina voittanut Johnston nousi neljänneksi.