[13][26]
Challenge Tour

Kalle Samooja: ”Parempi unohtaa tämä mahdollisimman nopeasti”

Samooja ei saanut iskettyä Ranskassa vielä viimeistä niittiä ET-kortilleen.

Ranskan Challenge Tour -kilpailun hyvin aloittanut Kalle Samooja (+4) joutui pettymään esitykseensä viikonlopun kierroksilla, vaikka päätöspäivän esityksessä olikin paljon hyviä elementtejä.

Niukasti jatkoon päässyt turkulainen paransi finaalikierroksella tulostaan (70) edelliseen päivään nähden kolmella lyönnillä, mutta sijoitukseksi jäi jaettu 56. tila.

Samooja aloitti sunnuntain kierroksen loistavasti tehtyään viiden ensimmäisen reiän jaksossa neljä birdieä, ja kirjasi sen jälkeen viiden parin suoran.

Kierroksen toinen puolisko oli kuitenkin tahmea; hän kuittasi reikien 11 ja 12 (kentän 2 ja 3) bogit kahdella peräkkäisellä birdiellä, mutta lopussa tulleet bogi ja tuplabogi söivät haaveet kisan parhaasta henkilökohtaisesta tuloksesta.

”Tänään oli ihan pirteä peliesitys, ilman tietty heikkoa lopetusta. Sillä ei nyt toisaalta ollut niin merkitystä enää. Koitin kaivaa esiin sen hyvän pelivireen, mitä viime aikoina on ollut. Tällä viikolla asiat eivät vain menneet toivomusten mukaan”, Samooja kertoi.

Hän jättää ensi viikon Lutonin turnauksen väliin, ja alkaa keskittyä Kazakstanissa pelattavaan, tuhdin pistepotin tarjoavaan Kazakhstan Openiin.

”Kohtuu rankka viikko kaikin puolin, joten parempi unohtaa tämä mahdollisimman nopeasti ja suunnata katseet Kazakstaniin.”

Cordon Golf Openin voiton vei 21-vuotias Jack Singh Brar (-15), joka samalla varmisti korttinsa ET:lle kaudeksi 2019. Kakkoseksi sijoittunut Espanjan Adri Arnaus hävisi englantilaiselle kolmella lyönnillä.

Singh Brar ohitti nyt seitsemäntenä olevan Samoojan kiertueen Road to Ras al Khaimah -listalla. Samoojan ”sarjanousu” odottaa vielä sinettiään, johon hänellä on seuraava mahdollisuus parin viikon kuluttua Zhailjau Golf Resortissa.

Kisan toinen suomalainen, Oliver Lindell, karsiutui. Ruotsin Oscar Stark (-9) jakoi parhaana pohjoismaalaisena kuudetta sijaa.