[11][17]
Challenge Tour

Kalle Samooja jälleen kymmenen joukkoon Challenge Tourilla

Uran paras CT-sijoitus jäi kahden lyönnin päähän Baskimaan turnauksessa.

Yhä paremmin jalansijaa vaativalle haastajakiertueelle saava Kalle Samooja (-15) pelasi onnistuneen viikonvaihteen Izki Golfissa, Urturissa käydyssä Challenge de España -turnauksessa. Hän löi kisan finaalikierroksella tuloksen 69, ja sijoittui yhdessä neljän muun pelaajan kanssa jaetulle kahdeksannelle tilalle.

Samooja aloitti sunnuntaina tehokkaasti ollen kierrostaan viiden reiän jälkeen kolme alle. Keskivaiheilla oli hieman tahmeampaa, mutta viimeiset seitsemän reikää sujuivat kaksi alle. Hänen korttinsa sisälsi kuuden birdien ohella kolme bogia.

Ensimmäisen päivän jälkeen kisaa johtanut turkulainen oli vielä kolmantena ennen päätöskierrosta, mutta ei aivan onnistunut venymään uran parhaaseen sijoitukseensa Challenge Tourilla.

”Vähän jämäsija jäi sitten lopulta käteen, samalla tyytyväinen ja pettynyt”, Samooja kertoi.

”Hyvää peliä oikeastaan kaikki neljä kierrosta. Pelasin pitkästä aikaa lyönnillisesti ja putillisesti hyvin. Viikonlopun aikana reikä kahdeksan maksoi vaan mulle liian monta lyöntiä. Sellaista se välillä on.”

Kiitoksensa sai myös kotimaan kentiltä tuttu pelaaja, joka urakoi sekä Kazakstanissa että Espanjassa suomalaisten caddiena.

”Täytyy vielä kiittää Mattilan Rikua, joka kantoi bägiä kaksi viikkoa – viime viikolla voitto Tapsan (Tapio Pulkkanen) kanssa ja nyt kahdeksas sija.”

Izki Golfin kentän kahdeksikko on par 5 -reikä, jolla hän teki kilpailussa birdien, eaglen ja kaksi bogia.

Tapio Pulkkanen jatkaa Road to Oman -listan ykkösenä. Kuva: Getty Images

Samooja on yltänyt urallaan viisi kertaa top 10:een Challenge Tourilla, näistä neljä on tullut tällä kaudella. Paras sijoitus on peräisin kesäkuussa pelatusta KPMG Trophystä, jossa hän oli neljäs. Haastajakiertueen rankingissa sijalle 68 noussut Samooja on jo varmistanut vahvan kategorian CT:lle kaudeksi 2018.

Viikko sitten Kazakstanissa voittoa juhlinut Tapio Pulkkanen (-12) pelasi varsin ehyen turnauksen. Tällä kertaa hurjimmat tulokset jäivät kuitenkin puuttumaan, ja ”Hattu-Tapio” sai tyytyä sinänsä täysin kunnioitettavaan jaettuun 21. sijaan.  Samoojalle Pulkkanen hävisi kolmella lyönnillä.

”Kisa oli varsin hyvä ottaen huomioon edellisviikon menestyksen. Sain melko hyvin nollattua ajatukset”, Pulkkanen mietti.

”Melko tasaista jauhamista oli tämä viikko. Kuumalla putterilla olisi voinut taistella kärkisijoista, mutta nyt hyvillä fiiliksillä väliviikolle ja sen jälkeen kohti Kiinaa.”

Roope Kakko ja Patrick Roos karsiutuivat jatkokierroksilta.

Challenge de España -turnauksen hoiteli nimiinsä Victor Perez (-24), jolle voitto oli ensimmäinen Challenge Tourilla. Viikonlopun kierroksilla loistanut ranskalainen nousi Pulkkasen edelleen johtamalla Road to Oman -listalla 14:nneksi, kun 15 parasta saa kauden päätteeksi kortin Euroopan kiertueelle.

Kaksi edellistä päivää paalulla ollut Norjan Jarand Ekeland Arnoy hävisi Perezille kolmella lyönnillä. Walesin Oliver Farr ja Samoojan kanssa sunnuntaina pelannut ruotsalaislupaus Marcus Kinhult (-17) jakoivat kolmannen sijan.

Challenge Tourin ohjelma jatkuu lokakuun toisella viikolla kahdella Kiinassa pelattavalla turnauksella. Suomalaisista näihin kisoihin osallistuvat ainakin Pulkkanen ja Espanjan turnauksen sivuuttanut Oliver Lindell. Samoojan mahdollinen Kiinan reissu selviää myöhemmin.

”Ensi viikko huilataan, sitten katsotaan pääsenkö Kiinaan mukaan. Alkuviikosta ollaan varmasti paljon viisampia”, Samooja totesi.