Hyvää kautta pelaava Kalle Samooja tavoittelee seuraavaksi menestystä Espanjan Andalusiassa. Kuva: Antero Lindell
Challenge Tour |
16.5.2018

Kalle Samooja yllättyi CT:n kisakentän huonosta kunnosta: ”Asenne ratkaisee menestysmahdollisuudet”

Malagan reikäpeliturnausta isännöivän Valle Romanon kentän kunto ei näytä turkulaisen mukaan lupaavalta.

Viime viikolla pelatussa Sisilian ET-kilpailussa karsinnan selvittänyt Kalle Samooja on palannut jälleen tutulle ”työmaalle”. Tällä kertaa osoitteena on Malagassa sijaitseva Valle Romano Golf, missä pelataan vuosi sitten ensiesitellyn reikäpeliturnauksen toinen painos.

Hän ylsi La Cala Resortin kentällä tuolloin käydyssä turnauksessa jatkoon, mutta hävisi ensimmäisessä reikäpeliottelussa Ruotsin Marcus Kinhultille 1/0.

”Eilen käytiin katselemassa kenttä läpi, ja tänään pidetään iisi päivä. Vähän padeltennistä ja treeniä iltapäivällä ja treeniä iltapäivällä”, Samooja sanoi keskiviikkona.

”Kyllä peli tuntuu ihan hyvältä taas, ja sillä saralla on kaikki valmista huomista varten. Kenttä ei nyt kauhean timanttinen ole, ja kunto on vähän niin ja näin, joten asenne ratkaisee pitkälti tämän viikon menestymismahdollisuudet.”

Malagan 200 000 euron turnauksessa 64 pelaajaa etenee kahden kierroksen lyöntipelikarsinnan jälkeen reikäpeliosuudelle.

Hyvä wedgepeli ja putti nousevat ainakin etuysillä tärkeiksi, jolla ymmärtääkseni suurin osa reikäpeleistä pelataan.

”64:n joukkoon pitäisi kahden päivän aika-ajot suorittaa, niin sittenhän tavallaan alkaa uusi kilpailu. Kuusi matsia kahteen päivään, niin silloin mitä vaan voi tietty tapahtua.”

Peter Erofejeff oli pari viikkoa sitten pelatun Challenge de España -turnauksen paras suomalainen. Kuva: Getty Images

Samoojan ohella vuosi sitten viikonlopun reikäpeleihin pääsivät Jaakko Mäkitalo ja Oliver Lindell, joka oli kilpailun paras suomalainen. Mäkitalo hävisi avausottelunsa kisan lopulliselle voittajalle, Englannin Aaron Raille 1/0, mutta Lindell taisteli kahdeksan joukkoon.

Porvoolainen ei voittanut kisan neljäntenä päivänä yhtään sijoitusottelua, ja päätyi lopulta kahdeksanneksi.

Samoojan mielestä lähipelillä on ensimmäisellä kenttäpuoliskolla iso merkitys kilpailussa ja etenkin sen reikäpeliosuudella.

”Hyvä wedgepeli ja putti nousevat ainakin etuysillä tärkeiksi, jolla ymmärtääkseni suurin osa reikäpeleistä pelataan”, haastajakiertueen rankingissa kahdeksantena oleva 30-vuotias pelaaja pohdiskeli.

Andalucia – Costa del Sol Match Play 9 -turnauksen muut suomalaiset ovat Roope Kakko, Linus Väisänen sekä villillä kortilla mukaan päässeet Lauri Ruuska ja Peter Erofejeff.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.