Matilda Castrenin LPGA Tour -kausi alkaa joko Australiasta tai Arizonasta - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Matilda Castrenin LPGA Tour -kausi alkaa joko Australiasta tai Arizonasta

Matilda Castren piipahti Suomessa lyhyellä visiitillä ja Golflehden kuvauksissa.

Jos pelipaikka irtoaa, Matilda Castren lähtee helmikuussa Australiaan.

LPGA Tourin perustajia kunnioittava tribuuttiturnaus, Founders Cup, pelataan 19.–22.maaliskuuta Phoenixissä sijaitsevassa Wildfire Golf Clubilla Arizonassa. Siellä on mitä luultavimmin mukana myös Suomen Matilda Castren.

”Meille (karsinnoista pelioikeuden saaneille) on luvattu, että kausi alkaa viimeistään sieltä”, LPGA Tourin kauteen 2020 valmistautuva Castren sanoo.

Founders Cupin alkaessa LPGA Tourin kausiohjelmasta on takana jo yli viidennes. Founders Cup on järjestyksessään kauden kahdeksas turnaus.

Kiertueen kausi alkaa tammikuun puolivälissä viime kauden voittajien kisalla, jossa Castren ei luonnollisesti ole mukana. Pelioikeutta ei heltiä myöskään seuraavaan, Floridan Boca Ratonissa pelattavaan turnaukseen. Sen jälkeen on vuorossa kaksi osakilpailua kestävä Australian visiitti.

”Aussikisoihin mukaan pääseminen on aika rajoilla. Lähden Australiaan, jos vain pääsen mukaan ja vaikka pääsisin vain toiseen kisaan. Matkat maksetaan kilpailujärjestäjien puolesta, joten se ei ole kustannuskysymys”, Castren kertoo.

Founders Cupin jälkeen on vuorossa Castrenin ”kotikisa” Kia Classic. Se pelataan Aviara Golf Clubilla, Kalifornian Carlsbadissa, vain 25 minuutin päässä Castrenin ja hänen poikaystävänsä Daniel Morenon uudesta kodista.

Huippusuoritukset Kia Classicissa – ja/tai Australian kisoissa – voisi avata portit jopa seuraavalla viikolla pelattavaan kauden ensimmäiseen majoriin, ANA Inspirationiin. Castrenin mahdollisuus nousta kisaan mukaan lepää sen varassa, että hän on Kia Classicin jälkeen LPGA Tourin pistelistalla 20 parhaan joukossa. Se edellyttäisi onnistumisia heti kauden alusta alkaen.

Castrenin tavoite ensi kaudella on uusia LPGA Tourin pelioikeus kiertueen pistelistan kautta. Se edellyttää sadan parhaan joukkoon sijoittumista.

Toistaiseksi Castren ei ole pelannut urallaan yhtään major-turnausta. Majorit eivät hänen ensi kaudenkaan kisakalenteria merkittävästi rytmitä, mutta jos tilaisuus tarjoutuu, hän haluaa ilman muuta mukaan.

”U.S. Openin karsinnat aion pelata, ellen saa sinne muuten pelipaikkaa”, Castren sanoo.

Ranskassa pelattavaan Evian Mastersiin, Euroopan toiseen majoriin, voi puolestaan avautua paikka karsintakilpailuna toimivan Symetra Tourin Island Resort Championshipin kautta. Sen Castren aikoo pelata, mikäli kisa muuten sopii hänen kausiohjelmaansa.

Evianin jälkeen LPGA Tourin kausi jatkuu kahden väliviikon jälkeen LET:n kanssa pelattavan yhteiskisan, Scottish Openin, merkeissä. Sen Castren sanoo jättävänsä väliin, ellei hän onnistu hankkimaan pelioikeutta myös seuraavalla viikolla pelattavaan Euroopan toiseen majoriin, British Openiin.

”Voi toki olla, että minun on pakko pelata niin monta kisaa kuin mihin vain pääsen mukaan”, hän sanoo.

Lokakuun alussa pelattavan Volunteers of America Classicin jälkeen pelaajan on oltava pistelistan 80 parhaan joukossa, jotta kausi edelleen jatkuisi. Neljään seuraavaan, Aasiassa pelattavaan kisaan pääsee nimittäin mukaan vain rankingin 80 parasta. Kiertueen finaali, Tour Championship, on vuorossa marraskuun lopulla. Sinne pelioikeuden lunastaa kiertueen 60 parasta.

LPGA Tourin kausiohjelmassa on ensi kaudella 34 osakilpailua, mutta Founders Cupin ja Volunteers of America Classicin väliin mahtuu vain 22 kisaa. Näiden joukossa ovat kiertueen kaikki viisi majoria.

Mikäli siis käy niin, että pelaajan kausi alkaa myöhässä, päättyy jo varhain, eikä pelipaikkoja majoreihin aukene, ikkuna debyyttikauden kisakalenterin rakentamiseen jää pieneksi. Kauden kisaohjelma on silloin rakennettava vain ”puolen kauden”, eli 17 osakilpailun pohjalta. Tarjoutuvat pelimahdollisuudet on siis hyödynnettävä tehokkaasti. Haaste on kova, eikä aikaa kiertueelle kotiutumiseen juuri jää.

Castrenin tavoite ensi kaudella on uusia LPGA Tourin pelioikeus kiertueen pistelistan kautta. Se edellyttää sadan parhaan joukkoon sijoittumista.

Kaikki kärkisijoituksiin asti on mahdollista.

Korean Lee Jeong-eun, joka tunnetaan nykyisin paremmin nimellä Lee6, läpäisi Castrenin tavoin LPGA Tourin karsinnat syksyllä 2018. Hän sijoittui heti avauskilpailussaan top 10:een. Toukokuussa irtosi jo kakkossija, ja uran täysosuma osui U.S. Women’s Openiin, jossa Lee6 otti ensimmäisen major-voittonsa. Kausiansiot kohosivat lopulta yli kahteen miljoonaan dollariin, ja Lee6 valittiin LPGA Tourin vuoden tulokkaaksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje