Castrenilla kankea alku – Ko jahtaa Sörenstamin hurjaa ennätystä - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Castrenilla kankea alku – Ko jahtaa Sörenstamin hurjaa ennätystä

Matilda Castren teki torstaina kaikki birdiensä kierroksen alussa. Kuva: Getty Images

Matilda Castren avasi turnauksensa New Jerseyssä kaksijakoisesti.

Matilda Castren lähti sähäkästi liikkeelle West Caldwellissa New Jerseyssä pelattavassa LPGA-kilpailussa. Hän teki turnauksen neljän ensimmäisen reiän aikana kolme birdieä, ja kolkutteli hetkessä kärkisijoja.

Castrenille kirjattiin etuysin jälkipuolella myös kolme bogia, ja kun Mountain Ridge Country Clubin kentän toisella yhdeksiköllä tuli pelkkiä pareja, kertyi tulokseksi 71 (par).

Suomalainen jakaa sankan sumun vuoksi viivästyneellä ja lopulta pimeyden vuoksi keskeytyneellä kierroksella 56. sijaa. Hänen väyläosumasaldonsa näytti lukemaa 10/14 ja griiniosumia kertyi 13. Putteja Castrenille tilastoitiin 31 kappaletta.

Castren pelaa Cognizant Founders Cupin kahdella ensimmäisellä kierroksella 21 kilpailua LPGA Tourilla voittaneen maailmanlistan kolmosen Inbee Parkin kanssa. Korealaisen tulos oli torstaina lyönnin verran parempi, ja hän on jaetulla 39. sijalla.

Toisen peräkkäisen New Jerseyssä pelattavan turnauksen kärjessä on Jin Young Ko (63), jolla on kolmen lyönnin etumatka Saksan Sandra Galiin. Ko oli kolme birdieä ja yhden bogin tehneenä kierroksen puolivälissä tilanteessa kaksi alle.

Tietysti olen motivoitunut rikkomaan Sörenstamin ennätyksen. Olisihan se hienoa.

Tämän jälkeen alkoi tapahtua, ja korealainen tehtaili 30 lyönnillä sujuneella takaysillä kaksi kolmen peräkkäisen birdien sarjaa.

Kolla on mahdollisuus nousta viikonvaihteessa Annika Sörenstamin rinnalle peräkkäisten kuutosella alkavien kierrostulosten pelaamisessa. Ruotsalainen tuli vuonna 2005 tilastoineeksi yhtä soittoa 14 alle 70 lyönnin painunutta kierrostulosta, ja Ko on tästä saavutuksesta nyt kolmen kierroksen päässä.

”Tietysti olen motivoitunut rikkomaan Sörenstamin ennätyksen. Olisihan se hienoa”, Ko sanoi.

Maailmanlistan kakkonen on ollut viime aikoina kovassa vedossa, sillä hän on viittä edellistä starttiaan yhteensä 50 alle parin. Nämä kilpailut ovat tuoneet muun muassa kaksi voittoa ja yhden kakkostilan viime viikonloppuna.

Hän johti ShopRite LPGA Classicia kolmen kierroksen jälkeen, mutta joutui taipumaan päätöspäivänä Ranskan Celine Boutierin vahvan loppukirin edessä.

”Olin sunnuntaina hieman allapäin, mutta en halunnut tuoda tänne sellaista fiilistä. Nollasin ajatukseni golfista, enkä paljon harjoitellut ennen tämän viikon kisaa. Katselin lähinnä Netflixiä”, Ko sanoi.

Pohjoismaalaisia ei kilpailun kärkisijoille mahdu. Ruotsin Anna Nordqvist ja Linnea Ström (70) jakavat parhaina 39. sijaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje