Castrenilla edessään armoton major-testi Olympic Clubilla – ”Pelaajilta vaaditaan kärsivällisyyttä” - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Castrenilla edessään armoton major-testi Olympic Clubilla – ”Pelaajilta vaaditaan kärsivällisyyttä”

Matilda Castren aloittaa kisaurakkansa San Franciscossa torstaina kello 22.56 Suomen aikaa. Kuva: Getty Images

Matilda Castren starttaa uransa ensimmäiseen U.S. Women’s Openiin kentällä, jossa karheikkoon lyöty avaus tietää useimmiten bogia.

Matilda Castrenilla on edessään yksi uransa hehkeimmistä viikoista osallistuessaan torstaina San Franciscossa Olympic Clubilla käynnistyvään U.S. Women’s Openiin. Kyseessä on Castrenin uran toinen major-kilpailu. Hän ylsi viime lokakuussa Women’s PGA Championshipissä 23:nneksi, mikä on suomalaisten korkein sijoitus Yhdysvalloissa pelatuissa naisten majoreissa.

Olympic Clubin Lake Course ei ole lauantaina turnausmaisemiin saapuneelle Castrenille ennestään tuttu, mutta jokainen huippupelaaja tiedostaa katalan kentän maineen. Tiistai-iltaan mennessä hän oli jo ehtinyt tutustua kattavasti kisa-areenaan.

”Kenttä on tosi vaativa. Pitkä, korotetut griinit ja todella korkeat raffit”, Denverissä pelatusta karsintakilpailusta paikan majoriin toukokuussa saanut Castren sanoi.

Castren muistuttaa, että kentällä vaaditaan paljon kärsivällisyyttä, sillä vähänkin sivuun menneet avaukset näkyvät helposti tuloskortissa.

”Bogeja tulee kaikille – väkisinkin. Kapeiden väylien lisäksi griinit ovat pienet. Jos osuu väyliin ja pystyy mahdollisimman paljon välttämään raffit, niin on vahvoilla.”

Tuhti karheikko on kasvatettu myös viheriöiden ympäristöön, jossa palloa voi joutua toisinaan etsimään. Turnausta organisoiva Yhdysvaltain golfliitto USGA onkin tunnettu taipumuksestaan virittää kisakenttiä poikkeuksellisen vaikeiksi. Miesten U.S. Open on pelattu USA:n vanhimmalla urheilukerholla, vuonna 1860 perustetulla Olympic Clubilla viisi kertaa, ja vain kahdesti voittotulos on alittanut muutamalla lyönnillä parin.

Kyllä täällä on eri tunnelma.

Suuren turnauksen tärkeys ja merkitys näkyy major-kisojen alla. Pelaajilla on meneillään selvästi enemmän valmisteluja kuin normaalisti. Monet ovat Castrenin tavoin tulleet jo viikonloppuna tottumaan kisapuitteisiin ja olosuhteisiin.

”Kyllä täällä on eri tunnelma. Lähipelialueet ovat kovassa käytössä, ja pelaajat koettavat löytää toimivia lyöntejä tuuheasta raffista ja syvistä bunkkereista. Griineissä on greini, ja ne ovat tietysti liukkaat, joten siihen menee myös aikaa sopeutua”, maailmanlistalla sijalla 184 oleva pelaaja kertoi.

Castrenin tueksi San Franciscoon on saapunut valmentaja Petteri Nykky, jonka johdolla kaksikko on keskittynyt etenkin lähipeliin ja puttiin. Yhdysvalloissa Castrenia ”koutsaava” Chris Mayson on myös ollut apuna, mutta hän ei ole paikalla Olympic Clubilla.

”Lyöntiä, puttia, lähipeliä ja kenttään tutustumista mahdollisimman hyvin”, Castren kiteytti viime päivien askareensa.

Maski kasvoillaan pelannut A Lim Kim aiheutti viime vuonna jättiyllätyksen voittamalla U.S. Women’s Openin heti ensiyrittämällään. Kuva: Getty Images

San Diegossa asuva Castren on pelannut tänä vuonna viisi turnausta, joista kaksi on johtanut jatkokierroksille. Havaijilla huhtikuussa käydyssä kilpailussa tuli uran toiseksi kovin LPGA-sijoitus oltuaan Lotte Championshipissä 12:s.

”Lyöminen on ollut jo monta viikkoa hyvää, mutta tuloksenteko on tyssännyt huonoon puttipeliin. Tuntuu, että tästä kausi vasta oikeastaan alkaa, kun pääsee pelaamaan niin monta kisaa seuraavaan pariin kuukauteen ja alkukauden kisat ovat olleet harvassa. Kisarytmiin on hyvä päästä.”, hän sanoi.

Pääsy kesäkuun loppupuolella pelattavaan Women’s PGA Championshipiin on Castrenin osalta ”käytännössä varma”. Euroopassa pelattavien majoreiden, Evian Championshipin ja Women’s British Openin osalta tilanne on vielä auki.

Castren on yksi U.S. Women’s Open 40 ensikertalaisesta. Kilpailun historiassa viisi debytanttia on onnistunut voittamaan kilpailun, edellisen kerran A Lim Kim viime joulukuussa Houstonissa pelatussa turnauksessa.

San Franciscon seudulle on luvattu kovaa tuulta ja viileää, joskin poutaista säätä. Matilda Castren pelaa kilpailun kaksi ensimmäistä kierrosta Hongkongin Tiffany Chanin ja yhdysvaltalaisamatööri Megha Gannen kanssa. Kolmikon lähtöaika Lake Coursen ykköstiiltä on torstaina kello 22.56 Suomen aikaa.

V Sport Golf -kanava ja Viaplay Urheilu välittävät kilpailusta torstaista sunnuntaihin suoria lähetyksiä.   

Lue seuraavaksi: Matilda Castren taisteli paikan U.S. Women’s Openiin hyytävästä karsinnasta − "Huikealta tuntuu!"

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje