[11][15]

[11][15]
Kilpagolf

Castren ylivoimaisen esityksen jälkeen ensimmäiseen ammattilaisvoittoonsa – ”Mahtava fiilis voittaa”

Matilda Castren teki upean tempun lauantaina Floridassa. Kuva: Symetra Tour

Suomen ykköspelaajaksi nouseva Matilda Castren tavoittelee Symetra Tourin kautta paikkaa U.S. Women’s Openiin.

Matilda Castren (-12) oli omaa luokkaansa lauantaina Floridassa Howey-In-the-Hillisissä päättyneessä Yhdysvaltain haastajakiertueen turnauksessa. Hän pelasi kisan kolmannella kierroksella tuloksen 71, ja jätti toiseksi sijoittuneen Linnea Johanssonin viiden lyönnin päähän.

Kyseessä oli Castrenin ensimmäinen voitto ammattilaisturnauksissa. Uran paras sijoitus Symetra Tourilla ennen tätä viikkoa oli kesäkuussa 2018 pelatun Four Winds Invitationalin 19. tila.

”On mahtava fiilis voittaa. Vaikka viime viikolla tuli isompi shekki, niin tämä voitto tuntuu kyllä vielä paremmalta. Vähän jännitti tällä vikalla kierroksella, mutta pysyin hyvin pelisuunnitelmassa ja kärsivällisenä loppuun saakka”, ilonen Castren sanoi.

Mission Inn Resort and Club Championshipin päätöspäivän kärkiryhmässä oli enemmänkin pohjoismaalaista väriä, sillä Castrenille seuraa lauantain kierroksella teki Ruotsin Linnea Johansson. Kolmikon El Campeon -kentällä täydensi Kanadan Maddie Szeryk (par/T16).

”Oli siistiä pelata kärkiryhmässä ja voitosta, se on niin eri fiilis. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikkoon Georgian LPGA-kisaan, minkä jälkeen on kaksi Symetra Tourin kisaa jäljellä.”

Symetra Tourin kilpailussa Castrenilla, 25, riittää mukavasti panosta, vaikka varsinainen työmaa LPGA:lla onkin.

”Tavoitteissa olisi top 5 -sijoitus Symetra Tourin rankingissa, josta saisin paikan U.S. Women’s Openiin.”

Kolme kilpailua haastajakiertueella pelannut Castren on Symetra Tourin rankingissa 15;ntenä. Nousu viiden joukkoon edellyttää toista isoa onnistumista jäljellä olevissa kahdessa turnauksessa.

Yksikään toinen suomalaispelaaja ei ole yltänyt Yhdysvalloissa voittoon yhtä korkealla tasolla. Vajaat 19 000 dollaria tienannut Castren ylsi viime viikolla käydyssä ensimmäisessä major-kilpailussaan Women’s PGA Championshipissä uransa kovimpaan sijoitukseen pääkiertueella ollen isojen maailmantähtien joukossa hienosti 23:s.

Parhaillaan sijalla 303 oleva Castren tulee nousemaan naisten maailmanlistan seuraavassa päivityksessä Suomen ykköspelaajaksi ohi Sanna Nuutisen (264:s). Hänen tämänvuotiset keskiarvopisteensä 1,5789 riittäisivät rankingissa 76. sijalle, mikä kertoo Castrenin tulokaskauden onnistumisen tasosta.

Keväällä 2017 ammattilaiseksi ryhtynyt Castren on ansainnut kaikki pisteensä Rolex Rankingissa tänä vuonna. Vanhimmat pisteet ovat peräisin vain ”yhdeksän kilpailun takaa”.

Lue seuraavaksi: Matilda Castren vakuuttavasti top 25:een uran ensimmäisessä major-kilpailussaan