Castrén yhdeksäs Viron EM-turnauksessa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Castrén yhdeksäs Viron EM-turnauksessa

Matilda Castrén nousi odotetusti Suomen parhaaksi pelaajaksi naisten henkilökohtaisessa EM-turnauksessa.

Suomen parhaat amatöörinaiset eivät onnistuneet nousemaan mitaleille Estonian Golf & Country Clubilla päättyneissä EM-kisoisssa. Ennakkoon vahvimmaksi arvioitu Matilda Castrén pelasi suomalaisista parhaimman kierrostuloksen (70) lauantaina, ja nousi viimeisen reiän birdiellään yhdeksänneksi. Castrén päätyi kisassa lopputulokseen par.

”Tavoitteet olivat mitaleille, mutta valitettavasti nyt ei ollut hyvä puttiviikko. Kun lyöntikään ei ollut parhaimmillaan, täytyy olla tyytyväinen kisaan”, ennen Viron EM-kisaa amatöörien maailmanlistan 24. ollut Castrèn tuumasi.

”Seuraavaksi on kuukauden tauko kilpailuista. Treenaan mutta pidän myös lomaa.”

Castren suuntaa elokuun lopussa takaisin Yhdysvaltoihin, jossa hän on pelannut yliopistogolfia vuoden. Syyskuussa on ovat edessä amatöörien MM-joukkuekilpailut.

Teoreettiset mahdollisuudet mitalisijoille ennen finaalikierrosta omannut Oona Vartiainen (+2) ei ollut päätöspäivänä parhaimmillaan. Hän putosi tuloksen 74 myötä 13. tilalta sijalle 19.

”Huonoksi päiväksi tämä tulos oli ihan hyvä. Lyönti oli sekaisin ja löin ensimmäisen suoran lyönnin vasta väylällä 13”, Vartiainen kertoi klubilla. ”Lopussa oli jo birdiepaikkoja, mutta en pystynyt niitä hyödyntämään.”

Koska lyöntiin tuli pahaa hukkia, päätti turkulainen lyödä vain fadea. ”Hankaliin lipunpaikkoihin viheriön vasempaan laitaan on fadella kuitenkin aika vaikea lähestyä”, Vartiainen jo naureskeli kierroksen jälkeen. ”Olen kuitenkin ihan tyytyväinen tähän viikkoon, vaikka lopputulos ei ole aivan sitä mitä odotin.”

Emily Penttilä (+4) oli 30:s, Karina Kukkonen (+6) 35:s, Jenna Mäihäniemi (+8) ja MarikaVoss (+14) 64:s. Sanna Nuutinen ja Leena Makkonen karsiutuivat neljänneltä kierrokselta.

Penttilä harmitteli lähes kaikkien kilpailijoiden tavoin Estonian hankalia viheriöitä.”Minulla oli paljon huonoja putteja mutta kyllä nämä viheriöt olisi pitänyt oppia neljän päivän aikana. Näytti siltä että viheriöissä ei ollut suuria breikkejä, mutta kuitenkin ne olivat piilobreikkien takia erittäin haastavat.”

Suomi saa Viron EM-turnauksesta puhtaat paperit kahdella Top 20 –sijoituksellaan, vaikka lopputulokset eivät sinänsä anna aihetta suurempiin hurraa-huutoihin. Pelaajilta oli EM-joukkuehopean jälkeen lupa odottaa vähän enemmänkin.

LET-kiertueella pelaava Krista Bakker sai vuosi sitten Turussa pelatuissa EM-kisoissa pronssia. Myös Marika Voss (10:s) mahtui tuolloin kymmenen joukkoon.

Sijoitus Top 10:een on aina hyvä suoritus kansainvälisessä arvoturnauksessa, ja tämän tavoitteen tasokasta kautta pelaava Castrén onnistui saavuttamaan.

Marika Vossin ja Sanna Nuutisen kohdalla EM-turnaus jätti kysymysmerkkejä. Heidän mahdollisuutensa nousta Japanin MM-kisoihin lähtevään joukkueeseen ovat nyt varsin ohuet. Castrénin lisäksi kahdesta muusta MM-paikasta kamppailevat tiukimmin Vartiainen, Penttilä ja Kukkonen.

Taistelu EM-kullasta käytiin uusinnassa espanjalaisten Luna Sobronin ja Noemi Jimenezin (-10) kesken. Sobron ratkaisi pelin edukseen kahdeksannella jatkoreiällä.

Ranskan Celinen Boutier ja Tanskan Nanna Koerstz Madsen (-6) jakoivat pronssimitalit. Vuodentakainen euroopanmestari Tanskan Emily Kristine Pedersen oli 14:s. Jimenez ja Boutier jakoivat viime vuonna pronssin Krista Bakkerin kanssa.

Kymmenen joukkoon mahtui eniten espanjalaisia (kolme). Ranskalaisia, sveitsiläisiä, belgialaisia ja tanskalaisia ylsi Top 10:een kaksi pelaajaa kustakin maasta. Osa sijoituksista oli jaettuja. Kisan suurin yllättäjä oli Unkarin Csilla Lajtai-Rozsa, joka jakoi Castrénin kanssa yhdeksättä sijaa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje