Castrén taistelee lauantaina Euroopan mestaruudesta - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Castrén taistelee lauantaina Euroopan mestaruudesta

Matilda Castrén kiikaroi Itävallassa kirkkainta mitalia. Kuva: GEPA pictures/ Andreas Pranter

Matilda Castrén (-9) teki mainion nousun naisten henkilökohtaisten EM-kisojen kolmantena pelipäivänä. Hän kiipesi tuloksen 68 myötä yhdeksänneltä sijalta jaetulle kolmannelle tilalle, ollen edelleen kärjessä jatkavaa Intian Aditi Ashokia kolme lyöntiä jäljessä.

”Tänään alkoi vähän heikosti, mutta sain lähestymisiä lähelle. Kuudennen reiän jälkeen alkoi sitten joitakin birkkujakin syntymään. Ekaa kertaa oli viisi putkeen”, Castrén sanoi.

Espoon Golfseuraa edustava Castrén on lauantaina isojen mahdollisuuksien edessä, mutta hän ei aio ottaa siitä ylimääräisiä paineita.

”En halua asettaa paineita huomiselle, koska se tuskin auttaa mitään. Iloisella mielellä lähdetään nauttimaan.”

Castrénin valmentaja Petteri Nykky oli paikan päällä Murhofissa pari päivää, mutta palasi Suomeen perjantaina.

”Netistä olen seurannut tuloksia. Eilen illalla jutellessamme tulimme siihen tulokseen, että kilpailu on vielä nuori”, Nykky sanoi.

”Hienosti on tyttö pelannut, uskon hänen antavan kaikkensa myös huomenna. Kutkuttava tilannehan tämä on. Urheilu on siitä hienoa, että paras voittakoon, ja niin varmaan huomennakin.”

Castrénin kanssa kolmatta sijaa jakaa Espanjan Ana Pelaez. Heidän ja johdossa olevan Ashokin väliin mahtuu vielä toinen espanjalainen, Maria Parra Luque (-11).

Muista suomalaisista Jenna Mäihäniemi (+4) pelasi Castrénin tavoin mainiosti tuloksen 68, ja meni finaalikierrokselle lyönnin turvin. Petra Salkon (+13) ja Karina Kukkosen (+24) pelit päättyivät kolmeen kierrokseen.

Castrén starttaa Murhofin EM-turnauksen päätöskierrokselle lauantaina klo 10.00 Suomen aikaa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje