Castren piristyi – LPGA-finaalin voittotaistelusta odotettavissa ennätystasainen - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Castren piristyi – LPGA-finaalin voittotaistelusta odotettavissa ennätystasainen

Matilda Castren oli lauantaina paremmalla pelituulella. Kuva: Getty Images

Matilda Castren teki enemmän birdiejä kuin kahtena ensimmäisenä päivänä yhteensä.

Matilda Castren (+1) sai yhden vaisun päivän jälkeen juonesta uudelleen kiinni Naplesissa Floridassa meneillään olevassa LPGA Tourin päätöskilpailussa. Hän pelasi finaalin kolmannella kierroksella tuloksen 70, ja nousi sijalle 53.

Castren teki lauantaina neljä birdieä ja kaksi bogia. Kierroksen paras vaihe osui etuysille, jonka hän pelasi kaksi alle. Castren tuli tehneeksi kolmannella kierroksella enemmän birdiejä kuin kahtena ensimmäisenä päivänä yhteensä.

Suomalaisen tilastot kohenivat lauantaina jokaisella rintamalla: avausten tarkkuus (13/14) oli jo ennestään kohdallaan, mutta nyt myös griiniosumia (15/18) kertyi hyvän tuloksen edellyttämä määrä. Putteria hän käytti Tiburon Golf Clubin Gold-kentän viheriöillä 30 kertaa.

Castren pelaa CME Group Tour Championshipin neljännellä kierroksella Korean Amy Yangin (par) ja USA:n Austin Ernstin (+2) kanssa. Kolmikon lähtöaika on kello 17.11 Suomen aikaa.

Turnauksen voittokamppailusta on muodostumassa äärimmäisen tasainen, sillä neljä pelaajaa jakaa kärkisijaa tilanteessa -14, ja kaikkiaan 12 pelaajaa on kolmen lyönnin sisällä paalulta. Kärkinelikkoon nousivat myös maailmanlistan kaksi parasta, Nelly Korda ja Jin Young Ko, jotka starttaavat sunnuntaina suosikkeina viimeiselle kierrokselle.

Tour Championshipissä neljän lyönnin karkumatkalla ollut ranskalainen Solheim Cup -pelaaja Celine Boutier käytti lauantain kierrokseen 72 lyöntiä. Kyseessä oli heikoin noteeraus 39. sijaa jakavien pelaajien joukossa.

LPGA:n finaalin kokonaispalkintosumma on viisi miljoonaa dollaria, joista voittaja kuittaa 1,5 miljoonaa taalaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje