12.3.–19.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][10]

[5][10]
Kilpagolf - Major

Castren pelasi päivän parhaan tuloksen ja nousi taistelemaan kärkipään sijoituksista PGA Championshipissa

Toisen päivän huippukierros nosti Matilda Castrenia isoin harppauksin kohti kärkeä. Kuva: Getty Images

Sanna Nuutinen ei saanut viritettyä tarvittavaa kiriä, vaan hän karsiutui selvällä marginaalilla kahdelta viimeiseltä kierrokselta.

Matilda Castren pelasi perjantaina yhden uransa parhaista kierroksista major-turnauksissa, kun hän tykitti tuloksen 67 (-5) PGA Championshipin toisena päivänä. Castrenin kierros oli päivän paras tulos yhdessä kolmen muun pelaajan kanssa.

Yhteistulokseen -1 noussut suomalainen lähtee viikonloppuun sijalta 17. Kärkipaikalla jatkavaan In Gee Chuniin Castrenilla on eroa 10 lyöntiä, mutta toiseen sijaan vain neljä lyöntiä.

Castrenin tuloskortti oli kierroksen päätyttyä komeaa katseltavaa: viiden birdien lisäksi siellä komeili 13 paria, eikä ainuttakaan bogia.

”Taisi olla minun ensimmäinen bogifree majorissa”, sijoitustaan peräti 71 pykälällä avauspäivästä nostanut Castren iloitsi.

Castrenin huippukierros rakentui loistavan pallonlyönnin varaan. Ei tullut montaa mätää lyöntiä tänään, Castren nauroi.

”Taisin osua kaikkiin griineihin, en ainakaan muista chipanneeni kertaakaan. Se helpotti tuloksen tekemistä.”

Congressional Country Clubin kenttä oli perjantaina aivan toisenlainen kuin avauspäivänä. Torstain sateista ei ollut enää tietoakaan, vaan kierros pelattiin lämpimässä ja tyynessä säässä.

”Kaikki väylät pelasivat erilaisina kuin eilen. Nyt se pelasi sellaisena kuin oli laskeskellut harjoituspäivinä.”

Sanna Nuutinen oli perjantaina kovan paikan edessä jatkokierroksia ajatellen. Avauskierros oli vaatinut häneltä 80 lyöntiä, joten cut-rajan selvittämiseksi Nuutisen olisi pitänyt taikoa huippukierros tiskiin, mutta sitä ei valitettavasti nähty. Nuutinen pelasi kakkoskierroksen parissa, mutta jatkopaikka jäi viiden lyönnin päähän.

Neljästi birdiessä onnistunut, mutta yhtä monta bogia tehnyt Nuutinen julkaisi kierroksensa jälkeen Instagram-tilillään tarinan, jossa hän kirjoitti surullinen ilme kasvoillaan englannista suomeksi käännettynä:

”Kun se päivä koittaa, jolloin cutin missaaminen ei satu helvetisti, silloin pitää ehkä lopettaa pelaaminen. Kaikki siis hyvin. Rakastan sinua vielä, golf.”

PGA Championshipissa on palkintopotissa hulppeat yhdeksän miljoonaa dollaria, joten Castrenin jatkopaikka oli dollareissakin mitattuna todella arvokas. Viikonloppu näyttää, minkälaisen tilin Castren kilpailusta lopulta tekee. Voittaja kuittaa kilpailusta 1,35 miljoonaa, ja sijalle 20 sijoittunut pelaaja saa vielä yli 100 000 dollaria.

Castren lähtee kolmannelle kierrokselle kello 16.28 Suomen aikaa. Hän pelaa yhdessä Nasa Hataokan ja A Lim Kimin kanssa.