Castren kohenteli jälleen asemiaan U.S. Women’s Openissa – ”Pari lipun paikkaa tuntui laittomalta” - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Castren kohenteli jälleen asemiaan U.S. Women’s Openissa – ”Pari lipun paikkaa tuntui laittomalta”

Matilda Castren toivoo pystyvänsä laittamaan parastaan turnauksen viimeisellä kierroksella. Kuva: Getty Images

Matilda Castren esitti takaysillä loistavan venytyksen.

Matilda Castren jatkoi vahvoja otteitaan San Franciscossa Olympic Clublla meneillään olevassa kauden toisessa major-kilpailussa. Hän pelasi U.S. Women’s Openin kolmannella kierroksella tuloksen 73, ja nousi 54 reiän jälkeen jaetulle 23. sijalle.

Kokonaistilanteessa +5 oleva Castren aloitti lauantaina kolmella parilla, mutta kirjasi etuysin neljällä par-nelosella vielä yhtä monta bogia.

Hän ryhdistäytyi toisella kenttäpuoliskolla tehden heti sisääntulon alkuun kaksi peräkkäistä birdieä. Seuraava birdie tuli 14. reiällä, ja Castren kolkutteli jo paikkaa top 20:ssa. Takaysillekin mahtui lopulta yksi bogey, joka syntyi kentän viimeisellä par-viitosella.

”Nuo ensimmäiset viisi reikää ovat haastavia. Hiukan kävi huono tuuri yhdellä ja toisella väärä mailavalinta, mutta olen tyytyväinen takaysin petraukseen”, Castren sanoi.

Yhdysvaltain golfliitto USGA tekee mestaruuskilpailuissaan parhaansa virittääkseen kentän hankalaksi jatkokierroksille. Tämäkään turnaus ei tee siihen poikkeusta.

”Vaikeat lipunpaikat, pari aika laittomalta tuntuvaa. Mutta kuuleman perusteella USGA virittää viikonlopun aina haastavaksi. Ei muuta kuin viimeinen rutistus huomenna, yritetään saada paras peli viimeiselle päivälle”, Castren jatkoi.

Castren pelaa päätöspäivänä niin ikään tilanteessa +5 olevien Tanskan Emily Kristine Pedersenin ja Etelä-Korean In-Kyung Kimin kanssa. He aloittavat kierroksensa Lake Coursella kello 18.59 Suomen aikaa.

USA:n Lexi Thompson (-7) pelasi lauantaina kilpailun tähän asti kovimman tuloksen, 66, ja nousi kärkeen lyönnillä ennen kahden kierroksen jälkeen johdossa ollutta Filippiinien Yuka Sasoa.

Thompson, 26, on vuosien varrella ollut useissa majoreissa aivan kärkikahinoissa, mutta ainoaksi voitoksi on jäänyt seitsemän vuoden takainen ANA Inspiration.

Turnauksen sensaatiopelaaja, 17-vuotias yhdysvaltalaisamatööri Megha Ganne (-3) jakaa kolmatta sijaa. Eurooppalaisista ainoana top 10:een mahtuu toinen amatööri, Ruotsin Maja Stark (+1).

Kentän vaikeudesta ja olosuhteista kertoo, että vain seitsemän pelaajaa on tässä vaiheessa turnausta alle parin. Lauantaina kuutosella alkavaan tulokseen ylsi vain neljä kilpailijaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • KL1 says:

    ’Vaikeat lipunpaikat, pari aika laittomalta tuntuvaa. Mutta kuuleman perusteella USGA virittää viikonlopun aina haastavaksi.’

    Näin se menee siellä aivan huipulla. Ylisuuret nopeudet ja reiät pieneen rinteeseen, se on arkipäivää USGA:n järjestämissä kilpailuissa. Vielä en ole oivaltanut kenen etu se on.