Castren ja Nuutinen käynnistelevät kauden loppukiriä Portlandissa - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Castren ja Nuutinen käynnistelevät kauden loppukiriä Portlandissa

Castren pelaa loppukauden kisoissa finaalipaikasta, Nuutinen pelioikeudesta.

Parin viikon tauolta takaisin tositoimiin palaava Matilda Castren käynnistää neljän viikon kisaputkensa Portlandista, Oregonista. AmazingCre Portland Classic pelataan Columbia Edgewater Country Clubilla, josta Castrenilla on hyviä muistoja.

”Tämä on tuttu kenttä parin vuoden takaa. Tämä on aika kapea, mutta ei mikään hirveän pitkä. Täällä on isoja kuusia ja muutenkin tiheää metsää, mikä on tyypillistä luoteisosien rannikkoseudulla. Tosi kiva ja hyvä kenttä kuitenkin”, kotimaisemissaan San Diegossa akkujaan ladannut Castren sanoo.

Portlandin kaupunki on aina ollut Castrenille mieluisa paikka, ja hän toivookin, että ehtisi kilpailun lomassa myös hieman tutustua kaupunkiin. Kaksi vuotta sitten kaupungille ei ollut asiaa.

”Täällä oli silloin kovat metsäpalot ja jotain mellakoitakin oli kaupungilla. Silloin meitä kehotettiin olemaan menemättä kylille.”

Castren on parin viikon pelitaukonsa aikana tippunut hieman LPGA Tourin rankingissa. Hänen sijoituksensa ennen tämän viikon kilpailua on 61:s. Hän on tällä hetkellä ensimmäinen pelaaja, joka ei saisi kutsua kauden päättävään Tour Championshipiin. Kautta on vielä paljon jäljellä, kuusi kilpailua tämänviikkoisen koitoksen jälkeen, joten Castren ehtii hyvin nousta vielä kauden huipennukseen mukaan.

Kiertueen toisen suomalaisen, Sanna Nuutisen tilanne on tukalampi. Nuutinen on rankingissa sijalla 112, kun kauden päätteeksi 100 parasta uusi pelioikeutensa kiertueelle.

Torstaina käynnistyvässä kilpailussa Castren on ensimmäisenä kilpailupäivänä aamuvuorossa. Hän aloittaa kilpailunsa 10. tiiltä seuranaan Peiyun Chien ja Yu Liu. Portland sijaitsee 10 tunnin aikaeron takana, joten Castrenin tiiaika on kello 18.21 Suomen aikaa. Kilpailun toinen suomalaispelaaja, Sanna Nuutinen, aloittaa pelinsä kello 22.26.

Portland Classic on palkintoarvoltaan 1,5 miljoonan dollarin kilpailu, josta voittajan osuus tulee olemaan 210 000 dollaria.

Kilpailua voi seurata torstaista sunnuntaihin Viaplayn ja V Sportin kautta joka ilta kello 22.00 alkaen.

Lue seuraavaksi: Naisten huippugolf on päässyt liian helpolla, mutta vaikeat kysymykset ovat pian edessä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje