[6][5]

[6][5]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Castren ja Hakula pelasivat huippukierrokset Floridassa

Matilda Castren ja Anne Hakula ovat mainiossa vireessä Floridassa pelattavassa Dixie Women´s Amateur -kilpailussa. Kuva Pasi Kokko

Matilda Castren ja Anne Hakula pitivät tiukasti kutinsa Floridassa Dixie Women´s Amateur –kilpailussa. Hakula pelasi loistavan kierroksen 69 (-3) ja Castren tasaisen varmasti 70 (-2). Matilda on ainoastaan lyönnin päässä kakkospaikasta ennen viimeistä kierrosta. Kilpailua johtaa vasta 17-vuotias Carla Ray Goldstein viidellä lyönnillä.

Matilda Castren on pelannut kolme kierrosta tasaisesti (73, 70, 70). Eilisen saalis oli kolme birkkua ja yksi bogi.

”Hyvää peliä tänäänkin. Lähestymiset jäivät vähän kauas, ja se jäi kierroksesta vähän harmittamaan. Putti kuitenkin kulki”, viestitti Castren.

”Tuntui, että välillä en oikein pystynyt tarpeeksi keskittymään lyöntiin ja tuulenkin kanssa oli vähän arpomista. Toiseksi viimeisessä ryhmässä lähden neljännelle rundille ja kakkossijaan on vain yksi lyönti, joten olen tyytyväinen.”

Anne Hakula on pelannut turnausta nousujohteisesti. Ensimmäisen päivän viisi yli tulos johtui siitä, että lyönti oli vielä vähän hakusessa.

”Oli kuitenkin sellainen tunne, että saan sen kasaan. Toinen päivä olikin jo melko hyvä (+2), sain kolmen birdien putken aikaiseksi, mutta yksi tupla ja pari bogiakin tuli”, kuvaili Hakula kierroksen alkua.

Kolmannella kierroksella kaikki loksahti sitten kohdalleen. Yksi bogi ja neljä birkkua ja kierrostulos 69 nosti Hakulan 20. sijalle. Kärkikymmenikköön on eroa kaksi lyöntiä.

”Osuin 17 kertaa griiniin eli mahdollisuus on vielä parempaankin. Jätin tuon parannuksen viimeiselle kierrokselle”, viestitti Hakula hymiöiden kera.

Toista sijaa jakavat Goldsteinin perässä Kristine Odaiyar, Isabelle Lendl ja Christina Ocampo. Isabelle on tennistähti Ivan Lendlin tytär. Toinen tytär Daniela on myös kisassa mukana sijalla T35.

Dixie Women´s Amateur on kovatasoinen amatöörikilpailu, jossa on mukana paljon eri kansallisuuksien USA:ssa opiskelevia yliopistopelaajia. Yliopistoon suuntaavat myös Hakula ja Castren lukion jälkeen.