Castren 42:s Arkansasissa – kaksi holaria tehneelle Hataokalle viides LPGA-voitto - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Castren 42:s Arkansasissa – kaksi holaria tehneelle Hataokalle viides LPGA-voitto

Viisi bogia rasitti Matilda Castrenin tulosta Arkansasin turnauksen päätöspäivänä. Kuva: Getty Images

Matilda Castren ei ollut sunnuntain kierroksella parhaimmillaan.

Matilda Castrenin (-6) haaveet kovasta sijoituksesta Rogersissa Arkansasissa käydyssä LPGA Tourin kilpailussa eivät käyneet toteen. Toisen päivän huippuesityksen myötä lyönnin päähän top 10:stä noussut Castren pelasi sunnuntaina tuloksen 72, ja putosi jaetulle 42. sijalle.

Kahden kierroksen jälkeen 19:ntenä ollut Castren teki päätöspäivän alussa kaksi birdieä. Tätä seurasi kaksi peräkkäistä bogia, ja hän selvitti Pinnacle Country Clubin kentän etuysin par-tuloksessa.

Toinen kenttäpuolisko käynnistyi birdiellä, mutta seuraavat neljä reikää toivat harmillisesti kolme bogia. Castren teki vielä yhden birdien 15:llä, eikä loppusuoralla nähty enää parista poikenneita reikätuloksia.

Maailmanlistalla sijalla 45 olevan Castrenin väyläosumatilasto näytti sunnuntaina lukemaa 9/13. Hän osui 14 viheriöön, ja otti 33 yhteensä puttia – seitsemän enemmän kuin edellispäivän upealla 64 lyönnin kierroksella.

Kyseessä oli tänä vuonna debyyttivoittonsa sekä LPGA- että LET-kiertueella ottaneen Castrenin toinen visiitti Arkansas Championshipissä. Hän sijoittui viimevuotisessa kilpailussa 28:nneksi.

Tanskan Nanna Koerstz Madsen ja Tšekin Klara Splikova (-9) jakoivat parhaina eurooppalaisina 19. sijaa.

Turnauksen voitti Nasa Hataoka (-16), jolle ykköstila oli uran toinen Arkansas Championshipissä. Korean Eun-Hee Ji ja Australian Minjee Lee (-15) hävisivät voittajalle lyönnillä.

22-vuotiaalla japanilaisella on koossa nyt viisi voittoa LPGA Tourilta. Hataoka on häärinyt nuoresta iästään huolimatta enemmänkin voittokahinoissa, sillä hänen tilastoistaan löytyy kiertueelta myös neljä uusintatappiota.

Hataokan hienoa viikonbvaihdetta täydensi hänen perjantain ja lauantain kierroksella tekemänsä hole in onet. Kahteen holariin samassa kilpailussa naisten Yhdysvaltain kiertueen historiassa on pystynyt viisi pelaajaa.

Matilda Castrenin kilpailut jatkuvat tulevan viikon perjantaina New Jerseyssä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)