[11][17]

[11][17]
Kilpagolf - PGA Tour

Cabreralle ensimmäinen voitto viiteen vuoteen

Angel Cabrera voitti Greenbrier Classic -turnauksen vakuuttavan esityksen jälkeen. Kuva: © Getty Images

Angel Cabreran (-16) upea lyönti Old White TPC –kentän 13. reiällä, antoi sunnuntaina kasvot hänen voitolleen Greenbrier Classicissa. Argentiinlainen iski toisen lyöntinsä rautakasillaan 161 metrin päästä suoraan reikään, ja siirtyi samalla kolmen lyönnin johtoon. Eaglea seurasi kaksi bogia, mutta 17. reiän birdie oli sinetti hänen menestykselleen.

Cabreran edellinen voitto PGA Tourilla oli peräisin vuoden 2009 Mastersista.

”Tämä oli loistava mahdollisuus”, Cabrera sanoi valmentajansa Charlie Eppsin tulkkaamana. ”Halusin sitä, ja minun oli pakko voittaa turnaus. Tunsin olevani tänään kontrollissa, enkä halunnut päästää voittoa luisumaan käsistäni.”

Cabreralle visiitti White Sulphur Springsiin oli ensimmäinen menneellä viikolla. Kisakenttä Old White TPC painautuu Alleghany-vuorta vasten tuoden hänelle mieleen kotoisen Sierras Chicas –vuoren ja Cordoban, missä hän oppi pelaamaan golfia.

El Paton esitys oli tasapainoinen pelin kaikilla osa-alueilla. Avaukset ja raudat olivat varmoja, ja putti upposi näyttävästi kaikkina pelipäivinä. Hän pelasi kisan kaksi jälkimmäistä kierrosta 64 lyönnillä.

Pelaaja itse piti avauksiaan menestyksen avaintekijänä.

”Dravi oli tänään iso juttu. Se toimi hyvin koko viikon, ja teki kentästä hieman lyhyemmän.”

Cabrera kääntää seuraavaksi katseensa Royal Liverpooliin ja British Openiin tavoitellessaan uran kolmatta major-voittoaan. 2009 Mastersin lisäksi hän voitti U.S. Openin kaksi vuotta aiemmin. Toinen vihreä takki oli viime vuonna hyvin lähellä, mutta tuolloin Adam Scott oli uusinnassa parempi.

”Olen ollut luottavainen lyöntiini, ja tunnen myös oloni itsevarmaksi. Aion mennä sinne (British Open) ja pelata. Kyseessä on erittäin tärkeä ja erilainen turnaus.”

Toiseksi kirinyt George McNeill hävisi Cabreralle kahdella lyönnillä. Hän pelasi sunnuntaina koko kilpailun kovimman kierroksen, 61 lyöntiä. Virheetön kierros sisälsi kahdeksannen reiän hole-in-onen lisäksi seitsemän birdietä.

McNeillin ässä ei olllut sunnuntaina ainoa, sillä neljättä sijaa muun muassa Keegan Bradleyn kanssa jakanut Bud Cauley (-9) päätti turnauksensa hole-in-oneen.

Webb Simpson (-10) sijoittui kolmanneksi.

Lähde: PGA Tour