Cabrera-Bello Dubain sankari - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Cabrera-Bello Dubain sankari

Rafael Cabrera-Bello saattaa saada paikan Tucksonissa, Arizonassa pelattavaan reikäpelimestaruuteen © Getty Images

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Rafael Cabrera-Bellosta tuli sunnuntaina jo kolmas perättäinen Omega Dubai Desert Classicin espanjalainen valtias. Alvaro Quiros voitti edellisvuonna, 2010 Miguel-Angel Jimenez jätti Lee Westwoodin kakkoseksi uusinnassa. Voittajien listasta löytyvät myös legendat Seve Ballesteros sekä Jose-Maria Olazabal.

Westwood oli sunnuntaina pääosassa. Valitettavasti hänen kannaltaan ottavavana osapuolena. Kenttäpeli kulki, toisen reiän eagle nosti hänet selvään johtoon, mutta…

Loppupäivän aikana Westwood ei saanut putin puttia sisään. Ainoan birdiensä hän tuikkasi sisään 13:lla missattuaan alle kolmemetrisen eagle-puttinsa. Edellisessä ryhmässä kiertänyt Cabrera-Bello upotti 17:lla kolmemetrisen birdieputtinsa, Westwood hukkas samalla viheriölläi oman mahdollisuutensa lyhyemmältä matkalta.

Huomionarvoista oli se, että Westwoodin caddie Billy Foster otti kierroksen loppuvaiheilla isoa roolia puttilinjojen luvussa, pelaaja itse oli epäonnistumisistaan pää pyörällä.

Lee

Lee Westwoodin kenttäpeli olisi kantanut helposti voittoon, kädet kuitenkin jäätyivät lähipelissä &copy Getty Images

Viimeiselläkin Westyn kädet kylmenivät lähipelissä. Huonoa sattumaa ainakin osittain, kylmä fakta on kuitenkin ollut jo vuosia se, että englantilaisen kannalta viheriö ja sen ympäristön peli ovat vaikeita.

Hän voittaa hyvin harvoin lähipelinsä ansiosta, tappioita on tullut tämän rastin heikkouden vuoksi paljon.

Cabrera-Bello pelaa viidettä kauttaan ET:lla, ykköstila oli toinen. Gran Canarialta kotoisin oleva 27-vuotias on ollut tähti jo esikoululaisesta. Hänellä on maansa amatöörimestaruudet kaikista ikäluokista seitsemänvuotiaasta ylöspäin. ET:lle hän ei ole päässyt ongelmitta, mutta on viimeisten vuosien aikana vakiinnuttanut paikkansa.

Ehdoton vahvuus on tehdä alhaisia tuloksia. Kun Cabrera-Bello voitti ensimmäisen kisansa Itävallassa, oli PÄÄTÖSKIERROKSEN tulos 60. Uran kolmanneksi paras saavutus, kakkostila Portugal Mastersissa tuli viimekaudella kentällä jossa tulostaso on erittäin kova, putin täytyy upota.

Dubain voitto nostaa hänet maailmanlistalla mahdollisesti jopa 64:n ensimmäisen joukkoon, joka toisi paikan reilun viikon päästä käynnistyvään World Tourin reikäpelimestaruuteen. Tämä ratkeaa meneillään olevan Pebble Beachin kilpailun jälkeen.

Mastersiin pääsy vaatisi vielä ennen maaliskuun loppua tasaisia sijoituksia kärjen tuntumaan.

Hivenen turhautuneelta vaikutti Westwoodin lisäksi myös Rory McIlroy, joka on sijoittunut kymmenessä viimeisessä kisassaan yhdeksän kertaa sijoille 2-5 voittamatta kertaakaan Tässä statsissa on laskettu mukaan PGA Grand Slam. Pohjois-Irlantilaiseen pätevät osittain samat sanat kuin Westwoodiin, tappohenkeä a´la Tiger ei vaan löydy viimeisellä kierroksella, varsinkin putteri kädessä olo on tuskaista.

Hiiret hyppivät pöydällä

Euroopan Tourilla on pelattu Dubai mukaanlukien kuusi kisaa kaudella 2012, PGA Tourilla viisi. Kaikki maailmanhuiput ovat pelanneet jo yhden tai useampia kilpailuja. Leimallista on se, että Steve Strickerin Hawaijin kisaa lukuunottamatta voittoihin ovat nousseet ns.kakkos-kolmosketjun miehet.

26-vuotias

26-vuotias Joel Sjöholm erottuu Tourilla paitsi vaatetuksensa, myös muhkean ulkomuotonsa johdosta &copy Getty Images

ET:n voittajalistalla ovat nimet Louis Oosthuizen, Branden Grace (2x), Robert Rock, Paul Lawrie ja Rafael-Cabrera-Bello.Kilpailun väriläiskä oli toista kauttaan ET:lla pelaava Ruotsin Joel Sjöholm, joka siijoittui yhdeksänneksi. Viimekaudella hän ansaitsi 280.000 euroa. Dubaista tuliaisina lähti Carl Petterssoniakin muhkeamman Sjöholmin mukana yhdeksäs tila.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Seuraava kilpailu pelataan Intiassa, World Tourin reikäpelimestaruus ja lyöntipelikisa seuraavien viikkojen aikana USA:ssa.

Joonas Granberg on mukana Intiassa, Mikko Ilonen palaa Tourille maaliskuun puolivälissä.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje