Bubba Watson tähdittää Kiinan turnausta - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Bubba Watson tähdittää Kiinan turnausta

Bubba Watson (kesk.) istahti lehdistötilaisuudessa saman pöydän ääreen Alexander Levyn ja Kiinan ykköspelaajan Wen-chong Liangin kanssa. Kuva: Getty Images

Kaksinkertainen Masters-voittaja Bubba Watson on torstaina alkavan Shenzhen International –turnauksen kirkkain tähti. Sunnuntaina Augustassa 38. sijoittunut Watson pelasi edellisen kerran Kiinassa marraskuussa. Hän oli tuolloin World Touriin kuuluvan Shanghain kisan ykkönen.

European Tourin ohjelmassa on tällä kaudella neljä turnausta Kiinan rajojen sisäpuolella, näistä Shenzhenin kilpailu pelataan nyt ensimmäistä kertaa.

”Tämä on minulle hieno mahdollisuus tulla takaisin Kiinaan ja pelata uudessa kilpailussa”, Watson sanoi. ”Turnaus edistää varmasti isossa mittakaavassa golfin kehitystä eteläisessä Kiinassa. On mukavaa olla osaltaan tekemässä historiaa.”

Muita merkittäviä nimiä Shenzhenin turnauksessa ovat mm. Y.E. Yang, Richie Ramsay, Morten ØrumMadsen, Raphael Jacquelin, Ross Fisher, Alexander Levy, Tommy Fleetwood, Andy Sullivan, KiradechAphibarnrat sekä Nicolas Colsaerts. Suomalaisväriä kilpailuun tuo Mikko Korhonen.

Korhonen osallistuu Shenzhenin kisan lisäksi myös ensi viikolla pelattaviin Kiinan avoimiin.

Hän ei ole ennen kilpaillut Kiinan maaperällä, mutta Shenzhenin eteläpuolella sijaitseva Hongkong on entuudestaan tuttu. Ensivaikutelma Genzonin kentästä on erittäin positiivinen. ”Kenttä on maailmanluokkaa. Viimeiset viisi reikää menee makeesti järven ympärillä”, Korhonen sanoi.

Ensimmäisellä kierroksella Korhonen pelaa samassa ryhmässä kahden isäntämaan edustajan kanssa. Hän aloittaa kilpailunsa torstaina klo 7.30 paikallista eli klo 2.30 Suomen aikaa.

”Fiilis on hyvä, ei jet lagia ainakaan vielä. Huomenna hyvä treenipäivä ja valmiudessa ollaan”, hän totesi tiistaina.

Watsonin tai kenenkään muunkaan edesottamuksia kauden ensimmäisessä major-turnauksessa Mastersissa Korhonen ei liiemmälti ehtinyt vahtaamaan. ”En seurannut juuri ollenkaan. Spieth oli aika vahvassa vireessä jo ennen Mastersia, jäätävä suoritus joka tapauksessa.”

<a href=Mikko Korhonen kilpailee tällä viikolla ensimmäistä kertaa Kiinassa. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/04/15032717453211.jpg" width="505">

Mikko Korhonen kilpailee tällä viikolla ensimmäistä kertaa Kiinassa. Kuva: Getty Images

Kisakenttä Genzon Golf Club on Neil Haworthin käsialaa. Kenttä avattiin vuonna 1995, mutta Haworthin teki siihen suuria muutoksia viime vuosikymmenen lopulla. Genzonilla on paljon vesiesteitä, ja monet väylät ovat puurivistöjen vartioimia. Tästä näkökulmasta tarkkuus ja strategiset lähestymiset nousevat tällä viikolla merkittävään rooliin.

Genzon ei täysin uusi tuttavuus ET:n pelaajille, sillä kenttä isännöi viime vuonna Volvo China Open –turnausta. Millään toisella kiinalaisella kentällä ei ole pelattu aiemmin kahta eri Euroopan kiertueen kilpailua.

Ennen Shenzhenin turnausta ET:llä on pelattu jo kaksi täysin uutta kilpailua: Hero Indian Open ja True Thailand Classic. Kauden 2015 muut uudet turnaukset ovat syksyllä pelattavat European Open sekä British Masters; molemmat tekevät paluun kiertueen kalenteriin muutaman vuoden tauon jälkeen.

”Shenzhen International avaa lahjakkaimmille nuorille kiinalaisille pelaajille mainion tilaisuuden kilpailla lajin huippujen kanssa samassa turnauksessa. Samalla kun odotamme golfin esiinmarssia seuraavissa olympialaisissa, toivomme että tämä kilpailu osaltaan tasoittaa Kiinan tietä yhdeksi maailman merkittävimmistä golfmaista”, maan golfliiton varapuheenjohtaja Zhang Xiao-ning sanoi.

Watsonin suosikkiasema kisassa on ehdoton, mutta aiemmin mainittujen lisäksi tarkkailla kannattaa mm. Chris Woodin ja Pablo Larrazabalin edesottamuksia. Wood oli alkukaudesta pahasta kateissa, mutta Hassan Trophyn jaettu kolmas tila antoi viitteitä paremmasta. Marokossa saman tuloksen Woodin kanssa pelannut Larrazabal on osoittanut viihtyvänsä Kiinassa ennenkin.

Ratkaisureiästä käy 17, joka on kaikin puolin onnistunut par-viitonen. Vesi väijyy koko matkan väylän oikealla puolella, ja keskellä fairwayta oleva puu aiheuttaa erillistä suunnittelua lyöntipaikalla. Toinen lyönti antaa vaihtoehdon: pitkälyöntisimmät pääsevät viheriölle, muiden kannattaa sijoittaa pallo turvallisesti vesiesteen taakse. Genzonin toiseksi viimeisellä reiällä isot lukemat ovat paineen alla todennäköisiä.

Lähde: ET

Korjaus: Toisin kuin jutussa kerrotaan, Mikko Korhosella ei ole näillä näkymin pelipaikkaa ensi viikon Volvo China Openiin. Hän on tällä hetkellä kisan ns. entry listalla 11. varasijalla. 16.4. klo 10.04

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)