Bubba Watson pudotti Mikko Ilosen jatkosta - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - World Golf Championships

Bubba Watson pudotti Mikko Ilosen jatkosta

Mikko Ilonen on hionut peliään viikon ajan Arizonan lämmössä. Voitto Bubba Watsonista toisi vastaan joko Keegan Bradleyn tai Jonas Blixtin.Kuva Getty Images

MIkko Ilosella oli mahdollisuutensa <a href=Bubba Watsonia vastaan. Hänellä on edelleen mahdollisuus päästä Mastersiin voittamalla Marokon osakilpailu.Kuva Getty Images." src="/wp-content/uploads/2014/02/14021921282793.jpg">

MIkko Ilosella oli mahdollisuutensa Bubba Watsonia vastaan. Hänellä on edelleen mahdollisuus päästä Mastersiin voittamalla Marokon osakilpailu.Kuva Getty Images.

World Tourin reikäpelikisan päivän kolmannessa ottelussa Mikko Ilonen vs. Bubba Watson oli monia käänteitä. Ennakkosuosikki Watson oli neljän reiän jälkeen jo kaksi up. Suomalaisnoviisin selkäranka ei katkennut, Ilonen voitti kuudesta seuraavasta reiästä viisi, Watson yhden.

Vielä 12:n reiän jälkeen Ilonen oli kaksi up. Peli kääntyi lopulta valitettavan helposti Mastersin vuoden 2012 voittajalle.

Watson teki birdiet väylillä 13 ja 15 pitkien avaustensa avittamana.

14:lla ja 17:lla Ilosen lähestymiset jäivät niukasti viheriön ulkopuolelle sitkään karheikkoon. Nostot epäonnistuivat ja Watson voitti viidestä viimeksi pelatusta reiästä neljä.

Ilosen sijoitukseksi tulee jaettu 33. Hän ei pääse mukaan maaliskuun alun Miamin kisaan. Seuraava kilpailu on Marokossa maaliskuun puolivälissä käytävä Hassan II Trophy, jossa Ilonen oli kaudella 2013 toinen.

”Päästin Bubba Watsonin liian helpolla. Avaukseni olivat tosi hyviä, muuten pelaaminen oli vaikeampaa. Onnistumisia tuli todella vähän, en saanut siten sytykettä jota olisin kaivannnut’, Ilonen manaili

’Bubba löi taas niitä kiemuradraivejaan. Hänenkään pelinsä ei kyllä häikäissyt. Paljon saa vasuri parantaa seuraavina päivinä jotta menestyisi’, Ilonen analysoi PGA Tourin kahdessa viimeisessä kisassaan sijoille kaksi ja yksi pelannutta vastustajaansa.

Watson saa toisella kierroksella vastaansa Ruotsin Jonas Blixtin.

Mikko Ilosen ja Bubba Watsonin peli on Dove Mountain Golf Clubilla päivän kolmas kaikkiaan 32:sta. Suurikokoiset ja kumpuilevat viheriöt pysyvät tuoreina ja loistokuntoisena pelaajamäärän puolittuessa jokaisella kierroksella.

”Viheriöillä peli on pomppujen osalta jopa melkoista arvontaa. Kumpua ja slouppia on joka suuntaan, on tosi vaikeaa pudottaa tai sijoittaa palloa sinne, mille puolelle lippua sen haluaisi. Kaikki viheriöt ovat lisäksi hieman nostettuja, joten suuri osa lähestymisistä on ainakin puolisokkoja, pinnat eivät ole näkyvissä”, Ilonen valottaa kentän muotoja.

<a href=Bubba Watson sijoittui Phoenixissa toiseksi, Los Angelesissa hän voitti:kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/02/11042907583681.jpg">

Bubba Watson sijoittui Phoenixissa toiseksi, Los Angelesissa hän voitti:kuva Getty Images

Yli 7000 metrinen Jack Nicklauksen suunnittelema kenttä on paperilla pitkä. Ilonen ei näe asiaa kuitenkaan selkeänä etuna keskiviikon vastustajalleen. bighitterinä tunnetulle Bubba Watsonille.

” Pallo lentää varsin hyvin, ( 790 metriä merenpinnan yläpuolella), joten pitäisin pitkälyöntisten etua melko pienenä”

USA:n valloituksen vuoro

Ilonen on viihtynyt viimevuotiseen tapaan USA:n matkalla varsin hyvin. Arizona on Iloselle kuudes osavaltio, jossa hän osallistuu PGA Tourin kisaan

”Puitteet ovat erinomaiset pelaajille, kuten myös katsojille. Hotelli on aivan kentän vieressä, palvelut pelaavat.

Ilonen osallistui vuonna 2001 tuoreena Amateur Championshipin voittajana Arnold Palmerin ja Jack Nicklauksen isännöimiin PGA Tourin kisoihin sekä Mastersiin. 21-vuotias nuorukainen karsiutui jokaisessa, mutta sai kaivattua kokemusta.

Seuraava tosikoitos valtameren takana tapahtui vasta yhdeksän vuotta myöhemmin, karsintojen kautta Pebble Beachin US Openiin päässyt Ilonen ihastui Kaliforniaan, mutta pelit jäivät taas kahteen kierrokseen.

Kaksi vuotta myöhemmin Ilonen karsi itsensä mukaan San Fransiscossa pidettyyn US Openiin. Jatkoon pääsy jäi lyönnin päähän.

<a href=Mikko Ilonen oli 20 vuoden ikäinen voittaessaan kesäkuussa 2000 Amateur Championshipissa kaikki kuusi vastustajaansa Royal Liverpoolin kentällä. Samalla areenalla hän osallistuu heinäkuussa Open Championshipiin. Kuva Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/02/14021908334296.jpg">

Mikko Ilonen oli 20 vuoden ikäinen voittaessaan kesäkuussa 2000 Amateur Championshipissa kaikki kuusi vastustajaansa Royal Liverpoolin kentällä. Samalla areenalla hän osallistuu heinäkuussa Open Championshipiin. Kuva Getty Images

Kaudella 2013 Ilonen pääsi World Rankingin ja Nordea Mastersin voiton myötä sekä Ohiossa pelattuun World Tourin kisaan, sekä PGA Championshipiin. Ohiossa kärki karkasi kauas, voittaja Tiger Woods oli 28 lyöntiä edellä. Ilosen sijoitus 73 tähden kisassa oli 65.

PGA Championshipissa hän karsiutui. Kokonaissaldo on siis neljä karsiutumista majoreissa, kaksi tavallisissa PGA Tourin kisassa sekä 65. tila World Tourin kilpailussa.

Keskiviikkona käynnistyvässä WGC Match Play Championshipissa Ilosella on vain voitettavaa. Bubba Watson on joutunut sunnuntain voittonsa jälkeen melkoiseen mediarumbaan, eikä se ole ainakaan helpottanut valmistautumista Ilosen kohtaamiseen.

Ilonen on pelannut ammattilaisena kaksi reikäpeliottelua. Hän hävisi Seve Trophyssa Simon Dysonille. Tappio tuli myös 2013 syyskuussa samassa kisassa Paul Lawrieta vastaan.

Sekin on hyvä muistaa, että Mikko Ilosen ura sai alkuvauhtisa Amateur Championshipista, jossa hän lyöntipeliosuuden jälkeen kukisti kuusi vastustajaansa reikäpelissä.

Teemu Tyry

.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje