Bubba Watson hakee kolmatta voittoaan Ohiossa - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Bubba Watson hakee kolmatta voittoaan Ohiossa

Bubba Watson on nousemassa US Openin suurten suosikkien joukkoon hyvän vireensä johdosta.Kuva getty images

Tilanteet vaihtelevat toisinaan PGA Tourin kisoissa varsin nopeasti. Rory McIlroyn (63-78-69) ailahtevaisuus on jättänyt hänet Memorialissa kakkosketjuun. Myös Paul Casey (66-66-76) nukahti silloin, kun olisi pitänyt pystyä pelaamaan sivuilleen vilkuilematta.

Bubba Watson (66-69-69) on ollut kärkimiehistä tasaisin, Mastersin sankari löysi syyn uransa parhaalle kaudelle pelistrategiasta.

”Mietin paremmin suorituksiani ennakkoon. Lyön nyt enemmän väylöosumia ja viheriöitä sen johdosta, myös puttipelini on kehittynyt”, yli sata viheriötä peräkkäin ilman kolmea puttia selvittänyt Watson perustelee menestystään.

Kauden käynnistyessä hän oli maailmanlistalla 28., nyt sijoitus on viides. Mastersin lisäksi hän voitti Los Angelesissa ja on ollut toinen sekä Phoenixissa että Miamissa. Ykköstila nostaisi vasurin ainakin MattKucharin, ehkä jopa Tigerin ohi kolmanneksi tai neljänneksi.

Memorial on aiempina vuosina ollut Watsonille ”tekemätön paikka”, hän ei ole kertaakaan sijoittunut 20:n joukkoon.

Adam Scottilla on tiukka ote maailmanlistan kärkipaikasta Kuva:Getty Images

Adam Scottilla on tiukka ote maailmanlistan kärkipaikasta Kuva:Getty Images

Sunnuntain pelikaveri Scott Langley ( WR 200.) on Watsonin rinnalla oppipoika jolla ei ole voittoja pääkiertueilta. Kakkosparin muodostavat Japanin Hideki Matsuyama sai Adam Scottin tavoin Memorialin kenttään lisäoppia syksyisen Presidents Cupin kautta.

Adam Scott tavoittelee toista perättäistä PGA Tourin ykköstilaansa. Teksasissa, Colonialin legendaarisella kentällä saavuttamansa voiton myötä aussilla on plakkarissaan kaikkien Teksasissa pelattavien neljän kisan ykköstilat. Tämänvuotisissa suurkisoissa, Mastersissa (14.) ja Playersissa (25.) esitykset ovat olleet alle odotusten.

Memorialissa ei ykköstilaa vielä ole, mutta vaikein rasti kaikista Scottille on tuleva US Open. Paras sijoitus on vaatimattomasti 15, karsiutumisia on tasan puolet (kuusi) kaikista yrityskerroista.

Mikäli Memorialin kärkipelaajilla sakkaa, voittotaistoon saattavat nousta myös Paul Casey (-8), Charl Schwartzel (-8) sekä Jordan Spieth (-8).

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje