Bryson DeChambeau vetäytyi PGA Championshipistä - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Bryson DeChambeau vetäytyi PGA Championshipistä

Bryson DeChambeau esittelee kämmenensä leikkausarpea Tiger Woodsille PGA Championship -kisan harjoituskierroksella Southern Hillsin kentällä. Kuva: Getty Images

Reilu kuukausi ei riittänyt toipumisajaksi kämmenleikkauksessa käyneelle Bryson DeChambeaulle.

Bryson DeChambeau ei luopunut leikistä suosilla. Hän lensi Southern Hillsiin maanantaina ja otti tuntumaa kenttään ja pelikuntoonsa tiistain ja keskiviikon ajan. Lopputulema oli kuitenkin harmillinen, joskin ennalta-arvattava: huhtikuun 14. päivä operoitu vasen kämmen ei ole vielä siinä kunnossa, että se kestäisi pelaamista.

DeChambeaun paikan PGA Championshipissä saa Denny McCarthy.

DeChambeau loukkasi kämmenensä jo viime marraskuussa lyöntitilanteessa, mutta pahemmin käsivarsi, tarkemmin hakaluu, vaurioitui miehen kaaduttua alkuvuodesta pöytätennisottelun tuoksinassa.

Kirurgisen operaation jälkeen toipumisajaksi määriteltiin kaksi kuukautta. Olisi siis ollut melkoinen ihme, jos DeChambeau olisi ollut pelikunnossa jo reilussa kuukaudessa.

Tämä ei tosin olisi ollut ensimmäinen kerta, kun hän tekisi päätöksensä kilpailemisesta vastoin lääkäreiden ohjeita. Mastersin alla DeChambeau pelasi kaksi kilpailua, vaikka lääkärit kehottivat häntä jättämään ne väliin vasemman lonkan rustovamman takia. Bryson päätti pelata, ja lopputulos oli arvattavissa: toinen kisa päättyi karsiutumiseen, kuten myös Masters, ja toisessa DeChambeau ylsi sijalle 58.

Lonkka kipuilee edelleen ja koko alkukausi on ollut kahdeksan kisaa PGA Tourilla voittaneelle major-voittajalle surkea. Ehkä se on saanut DeChambeaun tarkastelemaan tilannettaan eri vinkkelistä.

”Olen lähellä (pelikuntoa), mutta en ole vielä ihan valmis. Minun pitää nyt keskittyä vaalimaan terveyttäni pitkällä tähtäimellä”, hän sanoi tehtyään vetäytymispäätöksen keskiviikkona.

Ratkaisu on varmasti järkevä ja ainoa oikea siinäkin mielessä, että voimagolfin sanansaattaja tuskin olisi valmis kamppailemaan PGA Championshipissä kärkisijoista oltuaan kuukauden telakalla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje