Bradley hurjassa iskussa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Bradley hurjassa iskussa

Keegan Bradley jäi niukasti viitosten kerhon ulkopuolelle. Kuva: All Over Press

USA:n Keegan Bradley esitti maagisia otteita Texasissa käynnistyneessä PGA Tourin kilpailussa. Hän iski Byron Nelson Championshipin avauskierroksella tuloksen kymmenen alle, jäätyään viitosella alkavista numeroista vain lyönnin päähän. Tulos 60 on TPC Four Seasons Resortin kentän uusi ennätys. Se alittaa Bradleyn henkilökohtaisen kierrosennätyksen kolmella lyönnillä.

”On harvinaista, että kaikki osa-alueet osuvat niin hyvin nappiin samana päivänä”, Bradley sanoi. ”Reikä näytti valtavalta. Nekin putit jotka missasin, meinasivat upota.”

Kymmenen birdietä, yhden eaglen ja kaksi bogia sisältänyt kierros antoi Bradleylle kolmen lyönnin etumatkan toissa vuoden Masters-voittajaan Charl Schwartzeliin. Kierroksen puolivälissä peräkkäiset bogit tehnyt Bradley ei miettinyt 60 lyönnin alitusta ennen viimeisen reiän (kentän 9:s) toista lyöntiä.

”Se näytti jo menevän sisään. 59 risteili mielessäni sekunnin verran; olisi ollut uskomatonta, jos pallo olisi hävinnyt reiän uumeniin. Mutta olin aika hermostunut siitä metrin pituisesta birdieputista, Luojalle kiitos se upposi.”

LPGA:lla 31 turnausta voittaneen Pat Bradleyn veljenpoika saavutti ensimmäisen ykköstilansa Byron Nelsonin turnauksessa kaksi vuotta sitten. Hän kukisti tuolloin Ryan Palmerin uusinnassa. Bradley ylsi aiemmin tällä kaudella neljässä perättäisessä turnauksessa kymmenen joukkoon, mutta karsiutui kahdessa edellisessä kilpailussa jatkokierroksilta.

Yhteensä viisi pelaajaa on pystynyt alittamaan PGA Tourilla 60 lyönnin rajan. Ensimmäisenä tähän pystyi Al Geiberger vuonna 1977. Viimeisimmät (vuonna 2010) tuloksen 59 pelanneet ovat Paul Goydos ja Stuart Appleby. Pääkiertueiden kierrosennätys on Ryo Ishikawan nimissä: hän löi kolme vuotta sitten Japan Tourin kisassa tuloksen 58.

Robert Karlsson, Harris English ja Ted Potter Jr. jakavat kolmatta sijaa tuloksellaan 64. Lyönnin päässä heistä majailevat kaksinkertainen major-voittaja Angel Cabrera, Ryan Palmer sekä Camilo Villegas.

Mastersissa jatkokierroksille venynyt 14-vuotias Guan Tianlang aloitti tuloksella 70. Poikkeuksellisen lahjakas kiinalainen selvitti cut-rajan myös kolme viikkoa sitten New Orleansissa pelatussa Zurich Classicissa.

”Missasin pari birdieputtia puolivälissä, mutta muuten ei ollenkaan paha kierros”, Tianlang sanoi. ”Mastersin ja Zurich Classicin jälkeen tunnen yhä itseni hermostuneeksi ykköstiillä, mutta en enää niin paljon.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje