[11][15]

[11][15]

Nuutisen vahva vire kestää − Sveitsistä voiton jatkeeksi top 3 -sijoitus

Sanna Nuutiselta olisi vaadittu lauantaina voittoon kilpailun paras henkilökohtainen kierrostulos. Kuva: Ladies European Tour

Kärjestä päätöspäivään lähtenyt Sanna Nuutinen jäi Amy Bouldenin kyydistä jo etuysillä.

Sanna Nuutisen (-12) ensimmäinen voitto Ladies European Tourilla jäi lauantaina haaveeksi. Lyönnin johtoasemasta Swiss Ladies Openin finaalikierrokselle lähtenyt Nuutinen ei pystynyt lisäämään siihen malliin höyryä pönttöön, millä olisi taisteltu turnauksen voitosta. Kotiinvietäväksi tarttui kuitenkin uran neljäs ja kauden toinen top 3 -sijoitus naisten pääkiertueella.

Hän jakoi vielä kolmannen reiän jälkeen kisan kärkipaikkaa, mutta kierroksen edetessä Amy Boulden (-17) otti yhä lujemman otteen voitosta. Nuutinen jäi walesilaisesta Golfpark Holzhäusernissa lopulta viiden lyönnin päähän.

Kolmannen reiän birdieä seurasi kaksi bogia, kunnes Nuutinen päätti etuysin birdieen. Toisella kenttäpuoliskolla ruutia riitti vielä kolmen birdien edestä, joskaan Bouldenin uhittelijaksi hänestä ei enää ollut. 14. reiän bogey pudotti helsinkiläisen hetkeksi viiden joukosta, mutta toiseksi viimeisellä tullut tärkeä birdie siivitti hänet mukavasti jaetulle kolmannelle sijalle yhdessä Sveitsin Kim Metrauxin ja Tanskan Emily Kristine Pedersenin kanssa. Australian Stephanie Kyriacou (-14) oli toinen.

Viime vuonna Suomen ykköspelaajaksi noussut Nuutinen, 29, ylsi kaksi viikkoa sitten Tšekissä Sveitsin kilpailun tapaan kolmanneksi. Paras LET-sijoitus on peräisin vuoden 2019 Czech Ladies Openista, jossa hän jakoi kakkostilan.

Kolmantena peräkkäisenä viikkona top 3:een tiensä raivannut Sanna Nuutinen kertoi tunnelmiaan ja ajatuksiaan Sveitsissä käydyn Ladies European Tourin kilpailun jälkeen. Video: Timo Teräväinen

Julkaissut GolfpisteLauantaina 12. syyskuuta 2020

Keimola Golf Vantaata edustava Nuutinen on uhkunut viime aikoina kovaa kuntoa. Hän aloitti uransa ensimmäisen major-kilpailun hyvin Skotlannin Troonissa, mutta ei päässyt jatkokierroksille. Seuraavalla viikolla pelatun onnistuneen Tšekin turnauksen jälkeen Nuutinen nappasi Sveitsissä LET Access Series -kiertueen kilpailun voiton − kolmannen kerran urallaan.

Voitto oli Amy Bouldenille, 27, ensimmäinen Ladies European Tourilla. Plakkarissa oli ennestään yksi ykköstila LETAS-kiertueelta, joka tuli niin ikään Sveitsissä reilut kuusi vuotta sitten.

Elina Nummenpää (+3) jakoi 53. sijan pelattuaan kaikki kolme kierrosta tuloksella 73. Muut suomalaiset karsiutuivat.

LET:n kilpailut jatkuvat ensi viikon torstaina, jolloin vuoronsa saa kolmipäiväinen Ladies Open de France.

Lue seuraavaksi: Sanna Nuutinen pääsee paalupaikalta jahtaamaan uran ensimmäistä LET-voittoa lauantaina