Bostonissa mennään satasella - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Bostonissa mennään satasella

Phil Mickelson pelasi New Jerseyn kisan päätöskierroksella tyylikkäästi. Jatkuuko sama vire tämän viikon turnauksessa? Kuva: All Over Press

Kun väki vähenee, niin pidot paranee. Tämä vanha sanonta pitää paikkansa lähiviikkojen ajan ainakin PGA Tourilla, jonka playoffeissa pudotetaan pelaajia turnauksesta toiseen. New Jerseyn avauskisassa oli mukana 125 pelaajaa, joten 25 kilpailijalla ei ollut enää asiaa Massachusettsin turnaukseen.

Deutsche Bank Championship käynnistyy vasta perjantaina, sillä maanantaina Yhdysvalloissa vietetään virallistaa vapaapäivää Labor Daytä. Näin yleisöllä on mahdollisuus seurata kisan loppuhuipennusta kesän lopetusjuhlan merkeissä.

Kilpailu on suhteellisen tuore, sillä se oli kiertueen kalenterissa ensimmäisen kerran vuonna 2003. Voittajaksi pelasti tuolloin sama mies joka korjasi potin New Jerseyssä eli Adam Scott. Sittemmin kisan pokaalin ovat saaneet nosteltavakseen mm. Tiger Woods, Phil Mickelson, Vijay Singh ja Steve Stricker.

Viimevuotisessa kilpailussa Rory McIlroy voitti Louis Oosthuizenin yhdellä lyönnillä. Kumpikaan ei kuulu tällä kertaa turnauksen eturivin menestyssuosikkien joukkoon.

TPC Boston on Arnold Palmerin suunnittelema kenttä, jota pidetään yhtenä kiertueen helpoimmista kisa-areenoista. Webb Simpsonin pelaama tulos 269 (-15) on turnauksen huonoin voittotulos; kahdesti on päästy seitsemän lyöntiä alemmas.

The Barclays tarjosi viime sunnuntaina mielenkiintoisen ratkaisun. Moni oletti ratkaisun tapahtuvan Matt Kucharin, Gary Woodlandin, Tiger Woodsin ym. välillä, mutta voiton veikin yhdeksänneksi viimeisessä ryhmässä pelannut Adam Scott.

Liberty Nationalin (The Barclays 2013) neljästä viimeisestä reiästä kaksi rankattiin kentän viiden vaikeimman reiän joukkoon. TPC Bostonin neljä viimeistä reikää puolestaan olivat vuosi sitten seitsemän helpoimman joukossa; merkitseekö tämä sitä että ratkaisut nähdään maanantaina jossain muualla kuin loppusuoralla?

TPC Boston ei testaa pelaajien taitoa samalla tavalla kuin tyypilliset major-kentät. Siksi par tuntunee paikka paikoin bogilta. Kun birdie-reikiä on paljon, heijastuu se varmasti suoraan puttaustyöskentelyyn. Kenttä antaa mahdollisuuden hyökätä lähelle reikää, joten kulmaraudat käyvät tällä viikolla tavallista kuumempana.

PGA Tourin pudotuspeleissä on mukana koko kiertueen eliitti, joten ennustettavuus menestyjien suhteen on tavallista hankalampaa. Webb Simpson voitti kisan vuonna 2011, ja oli viime viikolla kisan kärkijoukoissa puoliväliin saakka. Simpsonin kuntokäyrä on nouseva, siispä hänen nimensä ilmestyminen tuloslistan yläpäähän on odotettavaa.

Yksi kisan suurimpia kysymysmerkkejä on Tiger Woodsin selän kunto. Tiger joutui pelaamaan New Jerseyssä ajoittain puolivaloilla, mutta maailman ykkösellä on ollut muutama päivä aikaa kuntouttaa itseään. Tähän liittyen hän jätti keskiviikkona pelattavan hyväntekeväisyysturnauksen väliin.

Woods voitti Deutsche Bank Championshipin vuonna 2006. Tilastoissa on myös kaksi kakkostilaa ja yksi kolmostila.

Adam Scott on voittanut kisan Woodsin tavoin kerran, lisäksi Top 10 -sijoituksia löytyy neljä, joten TPC Boston istuu taatusti hänen pelityyliinsä. Barclaysin voitto saattoi aiheuttaa australialaisen peliin sellaisen boostin, että tämän kauden pudotuspeleissä mennään päätyyn saakka.

Woods ja Scott saavat kisan kahdella ensimmäisellä kierroksella seuraa Phil Mickelsonista. Tämä kolmikko muodostaa tällä hetkellä myös maailmanlistan kärkitrion. Lefty oli New Jerseyssä kuudes pelattuaan neljännen kierroksen 65 lyönnillä. Myös Mickelsonilla on yksi voitto TPC Bostonilta vuodelta 2007.

Bill Haas ei ole koskaan missannut karsintarajaa TBC Bostonilla. Hän ei saanut parastaan irti pudotuspelien avausturnauksessa, mutta plakkarissa on kuitenkin neljä peräkkäistä Top 25 -sijoitusta.

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje