5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Boothille voitto uusinnassa

Carly Boothin riemulla ei ollut rajoja voiton varmistuttua Sveitsin turnauksessa. © Getty Images

Carly Booth käänsi kolmen pelaajan uusinnassa itselleen voiton Sveitsin avoimessa mestaruusturnauksessa. Playoffin huipennus koettiin neljännellä jatkoreiällä, jossa Booth katkaisi eaglellaan Anja Monken ja Caroline Massonin voittohaaveet. Kolmikko päätyi kisassa 72 reiän jälkeen tasatulokseen -12.

Ensi viikolla 20 vuotta täyttävä Booth sanoi, ettei olisi voinut toivoa parempaa ennenaikaista syntymäpäivälahjaa. Voitto oli hänelle toinen LET:llä kuuden viikon sisällä: skotlantilainen oli 1,5 kuukautta sitten paras kotimaansa avoimissa, Ladies Scottish Openissa.

”Olen päästäni pyörällä ja sanaton – niin onnellinen”, tuore voittaja aloitti lehdistötilaisuudessa. Nopeasti Euroopan kuumimpien naispelaajien joukkoon noussut Booth tukevoitti ansiosarakettaan 78750 eurolla.

Boothin caddiena Sveitsissä toimi Euroopan kiertueella pelaava poikaystävä Estanislao Goya, jota omien sanojensa mukaan ei tulla enää näkemään kyseisessä tehtävässä: ”Voittoon on hyvä lopettaa”, Goya sanoi.

<a href=Ursula Wikström on LET:n tienestilistalla kahdeksantena. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/06/12061721431098.jpg" align="left" width="210">

Ursula Wikström on LET:n tienestilistalla kahdeksantena. &copy Getty Images

”Hänestä oli valtavasti apua. Harmi, ettei hän voi jatkaa caddienani omien peliensä vuoksi ET:llä.”

Tällä kaudella seitsemässä turnauksessa 124 012 euron tienestit koonnut Booth siirtyi Sveitsissä LET:n ansiolistan ykköseksi.

Suomalaisista Jenni Kuosa (-2) pelasi finaalikierroksella iloisella ilmeellä tuloksen 68 ja oli lopulta 45:s. Ursula Wikström (+1) päätyi tulosluettelossa 11 sijaa alemmas.

”Aika rankkaa pelata, kun ei saa putteja sisään.Tänäänkin sain paikkoja luotua, mutta kun ei uppoa niin ei uppoa. Ensi viikkoa ajatellen myös draiviin pitää saada vähän lisää ideaa. Tänään osuin vain kahdeksalle väylälle”, Wikström sanoi tiedotteessaan.

Wikström ylitti Sveitsissä 60 000 euron kausiansiorajan, mikä riittää kiertueen rankingissa kahdeksanteen tilaan.

Kakolla jäi käsijarru päälle

Roope Kakon esitys Euroopan kiertueen ja Challenge Tourin yhteisturnauksessa jäi vaisuksi. Hän päätyi Saint-Omer Openissa sijalle 50. lopputuloksellaan +10. Espoolaisen peliä heijasti viikonloppuna lukuisat virheet. Sunnuntaina tuloksen 75 pelannut Kakko teki kolmen birdien lisäksi viisi bogia yhden tuplan.

Saint-Omer Openin ykkönen oli Darren Fichardt (-5). Eteläafrikkalaisen voitto oli kiistaton, sillä eroa toiseksi sijoittuneeseen Gary Lockerbiehen jäi kolme lyöntiä. Simon Wakefield (-1) oli kolmas.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje