Daniel Hillier jatkoi hyviä esityksiään
ja nousi Bonallack Trophyn ykkösamatööriksi. Kuva © Getty Images.
Kilpagolf |
12.3.2018

Bonallack Trophysta tuli trilleri – Välimäki ja Honkala mukana tunnelmassa

Aasian ja Tyynenmeren joukkue tuli rinnalle ja ohi kaksinpeleissä. Suomalaisille arvokasta kokemusta.

Euroopan joukkue kohtaan Aasian ja Tyynenmeren alueen amatöörit joka toinen vuosi pelattavassa Bonallack Trophyssä. Nimi tulee Sir Michael Bonallackista, R&A:n pitkäaikaisesta (1984–1999) toiminnanjohtajasta ja yhdestä Euroopan amatöörigolfin ikonisimmista hahmoista.

Bonallack ehti urallaan voittaa sekä Amateur Championshipin että Englannin amatöörimestaruudet viisi kertaa ja olla mukana yhdeksässä Walker Cupissa. MM-kisoihin, Eisenhower Trophyyn, Bonallack osallistui seitsemän kertaa.

Eurooppa oli ennen viime viikkoa vienyt nimiinsä vuodesta 2004 käydyn kilpailun kaikki tähänastiset kohtaamiset. Qatarin Doha Golf Clubilla Aasian ja Tyynenmeren joukkue oli lopulta vahvempi. Haastajat tulivat sunnuntain kaksinpeleissä rinnalle ja kalkkiviivoilla ohi. Voitto tuli niukasti pistein 16,5–15,5.

Matias Honkala ja Sami Välimäki olivat Suomesta mukana amatöörien maailmanlistasijoitustensa ansiosta. Kaksikko pelasi yhdessä kaksi nelipallo- ja yhden foursome-ottelun. Viimeksi mainitussa tuli tappio, mutta nelipalloista suomalaiset saalistivat puolitoista pistettä voitolla ja tasapelillä.

Välimäki onnistui viemään nimiinsä myös sunnuntaisen kaksinpelin, Honkala sen sijaan taipui kohtaamisen kirkkaimmaksi tähdeksi kohonneelle Uuden-Seelannin Daniel Hillierille. Hillier pelasi kaikki viisi mahdollista ottelua ja selvisi niistä tappiotta. Pisteitä tuli komeasti neljä.

Sami Välimäki oli 2,5 pisteellään Euroopan joukkueen parhaimmistoa. Suurempaan pistemäärään, kolmeen, ylsi vain Norjan Kristoffer Reitan, joka on maailmanlistalla yhden pykälän Välimäen (41.) takana.

Tulokset

Teksti: Janne Tarmio

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti