[10][12]

[10][12]

Välimäki pelasi bogittoman kierroksen ja nappasi kolmannen peräkkäisen jatkopaikan

Sami Välimäki esitti todellisen tehoiskun kierroksen puolivälissä. Kuva: Getty Images

Sami Välimäen ET-uran ainoa karsiutuminen on kauden avauskilpailusta. Janne Kasken urakka päättyi kahteen kierrokseen.

Sami Välimäki esitti virheetöntä golfia Australian Victoriassa jatkuneen European Tourin kilpailun toisella kierroksella. Hän pelasi 13th Beach Golf Linksin Creek-kentällä tuloksen 69 ja on kokonaistilanteessa kuusi alle. Sillä heltiää kisan puolivälissä jaettu 43. sija.

Välimäen otteita ISPS Handa Vic Openissa on leimannut tasapainoisuus. Hän teki perjantaina kolme birdieä, jotka kaikki tulivat kierroksen puolivälin tuntumassa neljän reiän jaksossa. Ainoa bogey on peräisin Beach-kentällä pelatun avauskierroksen neljänneltä reiältä.

”Tosi hyvää lyömistä tänään. Putit pitää laittaa huomenna paremmalla prosentilla sisään”, Välimäki kertoi.

Kyseessä on neljä turnausta pelanneen Välimäen kolmas perättäinen jatkopaikka marras-joulukuussa käynnistyneellä European Tour -uralla. Australian kilpailussa asetetaan vielä kolmannen päivän jälkeen toinen cut, josta finaalikierrokselle etenee 35 parasta ja samaan tulokseen yltäneet.

Beach-kentällä pelannut kisan toinen suomalainen, Janne Kaske, oli perjantaina lennokkaammalla pelituulella edellispäivään nähden. Kolmasosa reikätuloksista oli birdiejä, mutta myös bogeja ilmestyi korttiin neljä kappaletta.

Tuloksessa 70 oli lopulta tehtyjen bogien edestä liikaa lyöntejä jatkopaikkaa ajatellen.

Australialaisväritteisessä kilpailussa on edelleen eurooppalaiskomento, paalupaikan otti nyt Ranskan Robin Sciot-Siegrist (-14), jolla on kahden lyönnin johto isäntämaan Travis Smythiin.

Avauskierroksen jälkeen kärjessä ollut Espanjan Alejandro Canizares (-10) jakaa seitsemättä sijaa. Myös Pohjois-Irlannin Jonathan Caldwell on samassa tuloksessa.

Pohjoismaalaisista Tanskan Benjamin Poke (-9) löytyy 13. sijaa jakavien joukosta.